nemzeti ünnep

2024 július 10., 09:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Utcabállal ünneplik a francia nemzeti ünnepet

Július 13-án hat órától, a francia nemzeti ünnep előestéje alkalmából ingyenes koncertekkel és műhelyfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Francia Intézet.
2024 március 14., 18:40
Plusz hír Szerző: Fidelio

Állami elismeréseket és kulturális középdíjakat adtak át a nemzeti ünnep alkalmából

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár március 15-e alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban csütörtökön.
2024 március 14., 18:30
Klasszikus magazin Szerző: Fidelio

Minden, amit a friss Kossuth-nagydíjas Eötvös Péterről tudni kell

Eötvös Pétert a legtöbb zenekedvelőnek nem kell bemutatni, a zeneszerző-karmester különlegesen gazdag életpályája azonban így is sok felfedezésre váró művészi kincset tartogat. Róla szóló cikkeinkből, interjúinkból válogattunk.
2024 március 14., 17:55
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Ők az idei Kossuth- és Széchenyi-díjasok

A nemzeti ünnep alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a kulturális és a tudományos élet legnagyobbjait díjazta a Parlamentben tartott ünnepségen.
2024 március 14., 11:50
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

A kultúra kiválóságait díjazták a nemzeti ünnep alkalmából

Magyar érdemrendeket, valamint állami művészeti díjakat adtak át március 14-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban. CIKKÜNK FRISSÜLT A TOVÁBBI ÁLLAMI DÍJASOK LISTÁJÁVAL!
2023 augusztus 21., 15:30
Plusz hír Szerző: Fidelio

A kulturális-művészeti élet nagyságait díjazták a nemzeti ünnepen

Augusztus 20. alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami kitüntetéseket, kulturális elismeréseket és a Népművészet Mestere díjakat adott át.
2023 március 14., 18:40
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Számos művész részesült kulturális középdíjban, illetve állami kitüntetésben

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vigadóban adott át elismeréseket, kulturális középdíjakat március 15. alkalmából.
2023 március 14., 17:00
Plusz hír Szerző: Fidelio/MTI

Ők kapták a legmagasabb állami kitüntetéseket 2023-ban

Március 15. alkalmából, Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrend kitüntetéseket adott át a Parlamentben Novák Katalin köztársasági elnök.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Regény, film, opera? – Krasznahorkai-feldolgozást mutattak be Berlinben

Nemrég mutatták be a Berlini Állami Opera legújabb kortárs operaprojektjét, Marc-André Dalbavie Az ellenállás melankóliája című műve Krasznahorkai László azonos című regényéből készült. Július 4-én, a sorozat második előadásán jártunk.
Jazz/World

Harminc feltörekvő zenész léphet fel a Magyar Zene Háza külső és belső tereiben

Idén nyáron, a Fringe program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Ház különböző pontjain.
Zenés színház

Színházi előadás készült egy Kurtág-műből

Július elején mutatta be az Aix-en-Provence-i Fesztivál a Dalok és töredékek című produkciót, amely Kurtág György Kafka-Fragmente Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King című művére épül.
Vizuál

Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című filmje is versenyez a palicsi filmfesztivál fődíjáért

A magyar film mellett további tíz alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt alkotásra.
Plusz

Tízből kilenc gyerek rendszeresen hallgat zenét

Felmérés készült a gyerekek zenehallgatási szokásairól. Kiderült, hogy a magyar gyerekek kedvenc zenészei között túlsúlyban vannak a hazai előadók.

Nyomtatott magazinjaink