néptánc

2024 január 4., 10:10
Plusz ajánló Szerző: (x)

Változatos programokkal készül a XV. kerület a magyar kultúra napjára

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját, amelyhez kapcsolódóan több napon keresztül, változatos műsorokkal várja az érdeklődőket a XV. kerület. Mutatjuk, mely programok közül válogathatunk idén.
2023 október 20., 13:50
Tánc hír Szerző: Fidelio

Józsefváros díszpolgárává választották Novák Tatát

A VIII. kerületi önkormányzat testülete egyhangúlag választotta díszpolgárának a 92 éves művészt. A magyar néptánciskola megteremtője novemberben veheti át a kitüntetést. 
2023 október 5., 10:15
Tánc ajánló Szerző: (x)

Újra a Duna-menti népek táncait viszi színpadra a Duna Művészegyüttes

A Duna Művészegyüttes a tavalyi, jubileumi évüket lezárva vitte színpadra A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című előadásukat, mely a Duna-menti népek táncait mutatta be a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. Most október 28-án láthatja újra a közönség a Nemzeti Táncszínházban.
2023 szeptember 8., 15:45
Tánc ajánló Szerző: (x)

Új bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes

Apák és fiak – Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán címmel készíti legújabb előadását a Duna Művészegyüttes, a produkciót szeptember 21-én 19 órától a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség.
2023 augusztus 17., 11:10
Tánc ajánló Szerző: (x)

A Duna Művészegyüttes a szabadkai Interetno Fesztiválon vendégszerepel

A szabadkai Interetno Fesztiválon Magyar Táncképek című válogatásműsorával vendégszerepel a Duna Művészegyüttes augusztus 24-én. A folklórelőadás műsorát a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató, feldolgozó koreográfiák alkotják.
2023 július 31., 09:50
Tánc ajánló Szerző: (x)

Augusztusban az Újszegedi Szabadtéri Színpadon láthatjuk a Duna Művészegyüttes Héttorony című előadását

Az együttes produkciójával arra vállalkozik, hogy a tánc nyelvén fogalmazza meg Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész gondolkodásmódját, műveinek komplexitását. 
2023 május 30., 10:25
Tánc ajánló Szerző: (x)

Néptáncegyüttesek látványos produkciói a 28. Duna Karneválon

Nemzetközi és hazai táncegyüttesek fellépésével rendezik meg a 28. Duna Karnevált június 9-16-ig Budapesten. A fesztiválon fellép többek között a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Romengo.
2023 április 11., 08:45
Tánc ajánló Szerző: Fidelio

Szélesedik a színházi- és táncpaletta Angyalföldön

RaM-ArT Színház néven folytatja színházi funkcióját a Radnóti Miklós Művelődési Központ a XIII. kerületben. A teátrum műsorrendjében többek között a táncművészet szinte minden műfaját felölelő művek, közötte nagy néptáncegyütteseink produkciói is szerepelnek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

A sokoldalú Liszt Ferenc – itt vannak a Liszt Ünnep első programjai

Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. Október 9-én indul a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál.
Könyv

Monumentális nagyregénnyel jelentkezik Darvasi László

Június elején jelenik meg Neandervölgyiek címmel a József Attila-díjas Darvasi László eddigi leghosszabb regénye. A háromkötetes, több évtizedet felölelő műben a magyar vidék, a főváros és a nagyvilág történetei kapcsolódnak össze.
Jazz/World

„Nekem a zene gyógyszer minden bajra” – interjú Király Lindával

Anyák napján ad koncertet Király Linda a Várkert Bazárban, az est vendége pedig nem más, mint testvére, Király Viktor lesz, így a közönség lélekemelő duettekre is készülhet.
Vizuál

A holokauszt a túlélők szemével – új kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában

Harminc művész szemén keresztül mutatja be a nyolcvan évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt emlékezetét az Így történt - A holokauszt korai emlékezete szemtanú művészek alkotásain című kiállítás.
Zenés színház

„Az emberekben vagyok otthon” – interjú Nemes Tiborral

Nemes Tibor első premierjére készül a Budapesti Operettszínházban. A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős zenés színész hallgatója José Riveraként mutatkozik be a Carmen című musicalben április 20-án.

Nyomtatott magazinjaink