nina stemme

2022 november 30., 09:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Wagner-sztár a Müpában – Nina Stemme áriaestje

A korunk egyik legjelentősebb Wagner-szopránjaként méltatott svéd énekesnőt, Nina Stemmét gyakran hasonlítják a legendás Kirsten Flagstadhoz, mivel legnagyobb sikereit Wagner-szerepekben érte el: az ő operáinak részleteiből álló programmal mutatkozik be december 7-én a Müpa hangversenytermében.
2022 augusztus 1., 10:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Kitüntetés és bravúros beugrás – kalandos előadások Münchenben

Nina Stemme kamaraénekesi címet kapott a Bajor Állami Operától, ám Az árnyék nélküli asszony következő előadásán már egy kollégájának kellett váratlanul beugrania helyette.
2018 május 15., 17:14
Zenés színház svéd Szerző: Fidelio/MTI

Nina Stemme énekesnőnek ítélték oda a Birgit Nilsson-díjat

A svéd drámai szoprán kapja idén az egymillió dollárral (268 millió forint) járó elismerést. A kitüntetést a svéd királyi pár jelenlétében adják majd át október 11-én a stockholmi Királyi Operaházban.
2013 április 23., 13:42
Zenés színház hírek Szerző: (rzs)

Frankfurttól Fokvárosig

Április 22-én este átadták az International Opera Awards díjait a londoni Hilton Park Lane hotelben. Az operajátszás gyakorlatilag valamennyi részletére kiterjedő, Oscar-jellegűnek szánt, újonnan alapított elismerést, amelyet a továbbiakban évente terveznek kiosztani azzal a céllal, hogy az opera műfaját közelebb vigyék a közönséghez, egy nagyrészt színházi szakemberekből és operakritikusokból álló, tíz tagú zsűri ítélte oda a kitüntetetteknek.
2012 október 4., 17:30
Zenés színház mti Szerző: (nb)

Nina Stemme lett az év operaénekese

Legalábbis az Opernwelt című német folyóirat kritikusai szerint, akik a svéd szoprán mellett Christian Thielemmannt és a kölni operaházat is díjazták.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Géppel dedikálták Bob Dylan új könyvét, a Nobel-díjas zenész bocsánatot kért

599 dollárért (234 ezer forint) árulták Bob Dylan legújabb könyvének azon kilencszáz példányát, amelyek a Nobel-díjas zenész, dalszerző „saját kezű aláírását” tartalmazzák, ám kiderült, hogy mégsem saját kézzel születtek.
Könyv

„Nem akarom elszpoilerezni a saját könyvemet!” – Mészáros Dorka a Lírástudók vendége

A fiatal író ifjúsági regények szerzőjeként kezdte karrierjét, most már felnőtteknek ír. Lendületes, vérfagyasztó krimije megjelenése alkalmából látogatott el a Lírástudók stúdiójába, ahol Grisnik Petra kérdezte.
Plusz

Tóth Krisztina, Székely Csaba és Erdős Virág kéziratára is lehet licitálni a Freeszfe aukcióján

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóik – színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek –felajánlásaiból az Egyesület online jótékonysági aukciót rendez december 17-én.
Klasszikus

Online formában újjászületett a Muzsika című lap

Újraindult a Muzsika komolyzenei kiadvány. Az online kiadvány ügyvezetője, megbízott főszerkesztője, Bonecz Ervin úgy fogalmaz, céljuk, hogy a megújult Muzsika – a hagyományok megőrzése mellett – merészen és inspirálóan mutassa meg a jelen zenei élet innovatív folyamatait.
Vizuál

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.

Nyomtatott magazinjaink