óbudai társaskör

2023 augusztus 31., 14:25
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Ismét római kori harcosok lepik el az amfiteátrumot Óbudán

Szeptember második hétvégéjén látványos, történelemidéző felvonulással veszi kezdetét Óbudán az AmfiFeszt, amely során az aquincumi katonavárosi amfiteátrumban ismét gladiátorok csapnak össze.
2023 május 30., 13:35
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

13 éves az Anima Musicae Kamarazenekar

Ünnepi koncerttel zárja évadát az Anima Musicae Kamarazenekar, az együttes június 20-án ünnepli 13. születésnapját. Egy ígéretes tehetség, a Virtuózokból is ismert Patricija Avšič csatlakozik az együtteshez.
2023 április 18., 13:15
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

„Nála a fényképezőgép olyan hétköznapi tartozék, mint a női táskában a rúzs”

Gadó Klára autodidakta fotós kiállítása nyílik meg április 19-én az Óbudai Társaskörben. A belgyógyász professzor az ország első Geriátriai Klinikáját vezeti a Semmelweis Egyetemhez tartozó Szent Rókus Kórházban.
2023 március 10., 10:10
Klasszikus interjú Szerző: Várkonyi Judit

„Ha tudtam volna, hogy Bartók ilyen, eddig is szerettem volna” – Interjú Eckhardt Gáborral

Bartók 142 címmel rendez koncertet az Óbudai Társaskör a neves komponista születésének évfordulóján, március 25-én. Felütésként az est műsorvezetőjével, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművésszel beszélgettünk.
2023 január 20., 16:05
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Hány perc alatt írta a szobafogságban Erkel Ferenc a Himnusz zenéjét? – Nyári Krisztiánnal és Bősze Ádámmal indul A nagy Himnusz sztori

Január 21-én az Óbudai Társaskörben debütál A nagy Himnusz sztori – Jó kedvvel, bőséggel, című műsor az Óbudai Társaskörben Nyáry Krisztiánnal és Bősze Ádámmal. A nyilvános bemutatót január 22-én tartják a veszprémi Pannon Egyetemen.
2022 november 10., 16:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Anya–lánya koncert az Óbudai Társaskörben

Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Somogyi Lili Mária énekművész november 23-án egy műfaji határok nélküli, izgalmas koncerttel várja az érdeklődő közönséget. A virtuóz dramatikus esten két kiváló muzsikus, Löwenberg Dániel zongoraművész és Neumann Balázs jazz-zongoraművész, zeneszerző közreműködik.
2022 november 8., 10:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Gitármuzsika, dalest és évforduló követi egymást novemberben az Óbudai Társaskörben

Novemberben is számos sokszínű zenei programmal várja a közönséget az Óbudai Társaskör. Színpadra lép többek közt Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton. A Hungarikonok-tárlat egész hónapban ingyenesen látogatható.
2022 október 21., 13:55
Jazz/World interjú Szerző: Várkonyi Judit

Nem lehet megállni – Interjú Roby Lakatossal

November 5-én az Óbudai Társaskörben ad koncertet Roby Lakatos, ebből az alkalomból John Malkovichról, a zenei nevelésről és a jó borokról is beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.

Nyomtatott magazinjaink