ókovács szilveszter

2023 november 13., 11:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Sztrájkfenyegetés az Operában: Ókovács szerint minden előadást megtartanak

A Magyar Állami Operaház főigazgatója a közösségi oldalán véleményezte két szakszervezeti vezető sztrájkfelhívását, és később hosszú cikkben fejtegette, miért lehetetlen teljesíteni a követeléseket.
2023 június 28., 19:05
Zenés színház interjú Szerző: Kondor Kata

„Biztos, hogy a tízmilliós Magyarországon az a célunk, hogy mi legyünk a világ legjobb operaháza?” – Ókovács Szilveszter válaszolt a sajtó kérdéseire

Milyen kihívások várnak az Operára az elkövetkező öt évben? Mit jelent a zenei koncepcióváltás? Kikkel, milyen művekkel találkozhat a közönség az intézményben? Beszélgetés a Magyar Állami Operaház főigazgatójával.
2023 június 27., 14:05
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Keresetemelést és személyi változásokat is bejelentett Ókovács Szilveszter az Opera évadzáró társulati ülésén

Rajna Martin első karmesterként, Halász Péter pedig első vendégkarmesterként tevékenykedik a jövőben az intézményben.
2023 június 19., 11:05
Zenés színház lapszemle Szerző: Fidelio

„A magyar táncszakma a hatvanas évek eleje óta kicsi és belterjes” – Kritikus hangvételű részletek szivárogtak ki Ókovács Szilveszter pályázatából

Bár a Magyar Állami Operaház főigazgatójának pályázata még nem érhető el a nagyközönség számára, abból egyes részletek napvilágra kerültek: Ókovács Szilveszter keményen bírálta a táncszakmát, az intézmény belső működését és az Operaház felújítását is.
2023 június 13., 10:05
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Elérhető az Opera főigazgató-jelöltjeinek értékelése – Kesselyák Gergely maximális szavazatot kapott

A Kulturális és Innovációs Minisztérium honlapján elérhető egy dokumentum, amelyben a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjának tizenegy pályázójáról szerepel rövid értékelés, és az, hogy hány szavazatot kaptak a szakmai bizottságtól.
2023 június 12., 10:15
Zenés színház lapszemle Szerző: Fidelio

Nem indokolta meg a miniszter Ókovács Szilveszter újraválasztását

A Magyar Narancs fedezte fel, hogy a vonatkozó kormányrendelet szerint Csák János kulturális és innovációs miniszternek indokolnia kellett volna a döntését, amennyiben nem a szakmai bizottság által javasolt jelöltek közül választ.
2023 június 9., 10:20
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Rost Andrea nem lép fel a Magyar Állami Operaházban a jövő évadban

Az énekesnő döntéséről tájékoztatta az intézmény főigazgatóját, Ókovács Szilvesztert, és az idén nyárra meghirdetett Varázsfuvola-előadásokból is kilép.
2023 június 8., 15:35
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Ókovács Szilveszter azonnali hatállyal felmondta Kesselyák Gergely szerződését

A karmester-operarendező, aki korábban a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is volt, maga is pályázott az Opera élére, és a szakértői bizottság a legtöbb szavazattal támogatta. CIKKÜNK FRISSÜLT ÓKOVÁCS SZILVESZTER KÖZLEMÉNYÉVEL!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.
Vizuál

Rangos németországi fesztiválon díjazták az Elfogy a levegő című magyar filmet 

Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.

Nyomtatott magazinjaink