oláh jános

2023 szeptember 7., 09:40
Színház ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Oláh János kultikus színművét mutatják be a Pesti Vigadóban

A Szó-Szín-Játék elnevezésű sorozat következő előadásán jeles színművészek közreműködésével, felolvasó-oratóriumszínházi formában viszik színpadra a 2016-ban elhunyt művész Kenyérpusztítók című darabját.
2022 február 24., 11:10
Jazz/World gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Oláh János, a Parno Graszt nagybőgőse

Február 23-án váratlanul elhunyt Oláh János, a Parno Graszt autentikus cigányzenét játszó zenekar nagybőgőse – tette közzé közösségi oldalán a tragikus hírt az együttes.
2016 július 25., 13:38
Plusz gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Oláh János

A Magyarország Babérkoszorúja díjas költő, író, szerkesztő hosszú betegség után, július 25-én hajnalban távozott el. A szomorú hírt fia, Lackfi János adta közre facebook-oldalán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink