opera

2024 május 21., 11:45
Zenés színház interjú Szerző: Kondor Kata

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
2024 május 3., 13:50
Zenés színház magazin Szerző: (kk)

Megbocsátás és békekötés – operai anyafigurák

Bár az operákban az anyák általában feláldozzák magukat gyermekeikért, és tragikus véget érnek, anyák napja alkalmából azokat a darabokat gyűjtöttük össze, amelyek végén a nemes érzelmek és az emberi nagyság győzedelmeskedik.
2024 április 22., 11:55
Klasszikus lapszemle Szerző: Fidelio

Új operáján dolgozik Kurtág György

A kilencvennyolc éves zeneszerző a Klubrádiónak számolt be arról, hogy második operáját írja, amelyet a hetvenéves német szoprán, Maria Husmann számára komponál.
2024 április 2., 10:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Rákos betegeket segítő nőről írt operát Zombola Péter

Az Aldegunda című darab félig szcenírozott bemutatójára április 5-én kerül sor Chicagóban. A főszerepet Vizin Viktória alakítja, aki a darab librettóját is jegyzi.
2024 március 27., 14:10
Zenés színház interjú Szerző: Várkonyi Judit

„Bele kellett öregednem a hangomba” – interjú Kálmán Péter operaénekessel

Glyndebourne, a La Monnaie és még számos külföldi játszóhely után Kálmán Péter szeptemberben a Covent Garden, jövő májusban a New York-i Metropolitan színpadán debütál – idén áprilisban pedig barátságból az Óbudai Társaskörben lép fel a Don Pasquale címszerepében.
2023 december 29., 18:10
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Akiktől a telefonkönyvet is meghallgatnánk – operaénekesek a könnyedebb műfajban

Az év vége alkalmából mindenki szórakozásra vágyik. Nem is lehetne jobb alkalmat találni, hogy kedvenceinket szokatlan szerepkörben hallgassuk meg. Összeállításunkban klasszikus énekesek kalandoznak el más műfajok irányába.
2023 december 23., 13:35
Klasszikus magazin Szerző: (kk)

Kedvenc karácsonyi lemezeink

A karácsonyi dalokat mindenki szereti, így természetesen a klasszikus zene legnagyobb énekesei sem tudnak ellenállni a kísértésnek, és sorra jelentetik meg népszerű énekeket vagy a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó komolyzenei darabokat felvonultató lemezeiket.
2023 december 12., 13:40
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Az olasz operaéneklés is a világörökség része lett

A UNESCO minden évben bővíti a világ eszmei örökségének listáját. Idén ötvenöt új taggal gazdagodott azoknak a gyakorlati tevékenységeknek a köre, amelyeknek megőrzését a szervezet különösen fontosnak tartja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink