oppenheimer

2024 március 11., 07:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

96. Oscar-gála: nagyot nyert az Oppenheimer, Mihalek Zsuzsa is díjat kapott

Tizenhárom jelöléséből hetet váltott díjra az Oppenheimer. Mihalek Zsuzsát, a Szegény párák díszletberendezőjét a legjobb produkciós tervezés kategóriában ismerték el. Mutatjuk a győztesek teljes listáját!
2024 február 26., 14:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Újabb filmes gálán tarolt az Oppenheimer

Christopher Nolan életrajzi drámája az amerikai színészcéh gáláján is elhódította a legjobb szereplőgárdának járó fődíjat. Emellett Cillian Murphyt és Robert Downey Jr.-t is elismerték. Lilly Gladstone és Pedro Pascal ugyancsak díjat kapott, Barbra Streisand pedig életműdíjat vehetett át. 
2024 február 19., 10:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Mihalek Zsuzsa is díjat kapott a BAFTA-gálán

A magyar alkotót és társait a Szegény párák című film látványtervéért ismerte el a brit filmakadémia. A 77. BAFTA legnagyobb nyertese Christopher Nolan Oppenheimer című életrajzi drámája lett, amely tizenegy jelöléséből hetet váltott díjra. 
2024 január 23., 15:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Itt vannak az Oscar-várományosok – van magyar jelölt is

Christopher Nolan Oppenheimer című filmje kapta a legtöbb, 13 jelölést az idei Oscar-díjakra. A látványtervezői kategóriában ismét van magyar jelölt: Mihalek Zsuzsa is esélyes a díjra a Szegény párák című filmért.
2024 január 19., 11:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Az Oppenheimer és a Szegény párák az idei BAFTA legnagyobb esélyesei

Christopher Nolan háromórás filmjét tizenhárom, míg Jorgosz Lanthimosz alkotását tizenegy kategóriában jelölte a brit filmakadémia. De van miért izgulnia a Barbie, a Megfojtott virágok és az Egy zuhanás anatómiája alkotógárdájának is. 
2024 január 8., 10:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Öt díjat nyert az Oppenheimer a Golden Globe-átadón

Christopher Nolan alkotása lett a legjobb drámai film, emellett a legjobb rendezés, filmzene, férfi fő- és mellékszereplő díját is elnyerte. Lily Gladstone-t dráma kategóriában a legjobb színésznőnek választották.
2023 december 28., 15:35
Vizuál magazin Szerző: Varga Bence

Ezek voltak a legjobb filmek 2023-ban

Az év vége hagyományosan a számvetés ideje, ezért mi is összeállítottuk, mely tíz film volt az, amely a legnagyobb hatást gyakorolta ránk 2023-ban.
2023 december 12., 09:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Tíz jelöléssel vág neki a Barbie a 2024-es Golden Globe-nak

Minden idők második legtöbb jelölését szerezte Greta Gerwig szatirikus filmje, amely tíz kategóriában számíthat elismerésre a január 7-i díjátadó ceremónián. Nagy riválisa, az Oppenheimer, ugyancsak jó esélyekkel indul.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Aki az irodalommal csalta meg az orvostudományt – 120 éve hunyt el Anton Pavlovics Csehov

1904. július 15-én hunyt el az egyik legnagyobb orosz író, Anton Pavlovics Csehov, aki drámáival és más prózai szövegeivel egyaránt megújította a modern irodalmat. A művész életéről tíz pontban emlékezünk meg.
Könyv

Ismét nagy színészek tolmácsolásában hallgathatunk verseket a kisföldalattin

Július 15. és július 21. között ismét klasszikus és kortárs versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban.
Színház

Lábnyomok előttem és mögöttem – beszélgetés Bérczes Lászlóval

Tavaly jelent meg Kötőszavak címmel Bérczes László könyve, amiben a szerző ezúttal magáról ír. A kötet apropójából ültünk le beszélgetni a Jászai-díjas rendezővel.
Színház

Kálid Artúr kapta idén a Kőszegi Várszínház Hollósi Frigyes-díját

A színművész a Hyppolit, a lakáj címszerepében nyújtott teljesítményéért érdemelte ki az elismerést, amelyről a közönség szavazatai döntöttek. Az előadás ősztől a dunaújvárosi Bartók Színház műsorán lesz látható.
Vizuál

Játéktól a mesterségig – népi kézműves kiállítás nyílt a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza egyedülálló tárlattal várja a látogatókat Játéktól a mesterségig címmel, amely a népi kézműves szakképzések végzős hallgatóinak vizsgaremekeit mutatja be, szeptember 25-éig.

Nyomtatott magazinjaink