ördög tamás

2024 május 9., 11:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Ördög Tamás rendezésével zárja az évad bemutatóinak sorát a Radnóti

Május 10-től láthatja a közönség August Strindberg A pelikán című darabját Tóth Ildikó, Major Erik, Sodró Eliza és Bányai Kelemen Barna szereplésével.
2024 február 26., 11:15
Színház ajánló Szerző: (x)

Bemutatták A vágy villamosát Budaörsön

Az Ördög Tamás által rendezett előadás főszerepében Takács Katalin pályája egyik legerősebb alakítását nyújtja Blanche DuBois-ként.  
2024 január 4., 13:15
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Takács Katalinnal és Rába Rolanddal mutatják be A vágy villamosát Budaörsön

A darabot Ördög Tamás, a népszerű Dollár Papa Gyermekei színi társulat vezetője állítja színpadra. Az olvasópróbák január 2-án megkezdődtek, a bemutatóra február 24-én kerül sor.
2023 október 3., 09:20
Színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Csöndben zakatoló történetek – beszélgetés Ördög Tamással

Október 5-én lesz a premierje Ingmar Bergman Suttogások és sikolyok című mesterműve színpadi adaptációjának az Örkény Színház Stúdiójában. A darabról a rendezővel, Ördög Tamással beszélgettünk.
2023 január 11., 10:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Segítségnyújtásból bosszúhadjárat – feldolgozó beszélgetés kíséretében látható a Darázs januárban

Morgan Lloyd Malcom Darázs című krimijének központi témája a bullying, melyet két egykori osztálytárs újbóli találkozásán keresztül mesélnek el az alkotók. A január 17-i előadást a darab témáját feldolgozó beszélgetés követi.
2022 augusztus 5., 12:45
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Érkezik a Darázs – Az iskolai zaklatásról láthatunk előadást a Margitszigeten

A Delta Produkció és a Kristály Színtér közösen mutatja be szeptember 30-án a Darázs című krimit. Az előadás Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben, Ördög Tamás rendezésében debütál a Margitsziget új játszóhelyén.
2018 november 7., 13:05
Színház hír Szerző: (va)

Néma szerepben tér vissza a színpadra Kulka János

A színész 2019 januárjától a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport Árvácska című előadásában lép újra a közönség elé.
2016 szeptember 21., 14:36
Színház tünet együttes Szerző: (sze)

Színházi peep show testközelből

Létezik a kukucskálószínpad fogalma: megleshetjük a negyedik falon keresztül más emberek életét, problémáit – persze biztonságos színházi keretek között, ahol, mint tudjuk, semmi sem az, mint aminek látszik. A Tünet Együttes azonban zavarba ejt: kiteregeti egy család szexuális életének titkait egy olyan térben, ahol esélyünk sincs a megúszásra.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.

Nyomtatott magazinjaink