orlai produkciós iroda

2024 május 31., 14:50
Színház ajánló Szerző: Fidelio

London egyik legnagyobb színházi sikerét mutatja be az Orlai Produkció

Elkezdődtek az Orlai Produkció első őszi bemutatójának a próbái. A legenda háza főszerepeit Hernádi Judit és László Lili alakítják, az előadás rendezője Szabó Máté. A hivatalos premier szeptember 19-én lesz a Belvárosi Színházban.
2024 május 30., 12:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Szeptembertől független formációk költöznek az Átriumba

Pintér Béla és Társulata közleményben jelentette be, hogy idén ősztől több független társulattal közösen üzemeltetik a helyet, amely így a független előadó-művészeti intézmények számára befogadóhelyként funkcionál majd.
2024 február 22., 14:05
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A Lavina című svéd filmből készül színpadi előadás Pelsőczy Réka rendezésében

A Lavinában a döntések súlyáról, a látszatboldogságról, a 40-es generációt érintő kérdésekről, középkorú férfiak és nők öndefiníciójáról, házastársaikhoz, partnereikhez és gyerekeikhez fűződő viszonyáról fanyar humorral és empátiával esik szó.
2024 január 4., 09:25
Színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Mire azt érzed, már tudod csinálni, elkezdesz manírosodni – beszélgetés Mészáros Mátéval

A Covid óta tudatosan kevesebb színházi munkát vállal el Mészáros Máté, aki a Skorpió című előadás főszereplőjeként ezúttal egy milliárdos nagyvállalkozó bőrébe bújik. A Jászai Mari-díjas színművésszel legújabb szerepe kapcsán beszélgettünk.
2023 december 29., 09:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Tasnádi István-bemutatóval kezdi az évet az Orlai Produkció

A Mikor hazudtam? január 7-től látható a 6SZÍNben, Péterfy Bori és Rohonyi Barnabás előadásában. A produkciót, amelyben elhallgatott családi titkok kerülnek felszínre, Tasnádi István rendezi
2023 november 7., 10:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

1 bérlet, 3 feledhetetlen este – karácsonyi szabadbérlet az Orlai Produkciónál

A három előadásból álló szabadbérlet az Orlai Produkciós Iroda 2023. november 1. és 2023. december 23., valamint 2024. január 1. és 2024. június 15. között a Belvárosi Színházban és 6SZÍN-ben játszott előadásaira váltható be.
2023 október 12., 09:30
Színház hír Szerző: Fidelio

Molnár Piroska átvette a VIDOR Fesztivál életműdíját

Az elismerést az Orlai Produkció Jaj, Nagyi! című előadását követően, a közönség jelenlétében adta át Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivál és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója.
2023 július 14., 10:20
Színház interjú Szerző: Varga Bence

„Mindenki függ valamitől. A kérdés az, hogy mitől” – interjú Király Attilával a Még egy kört mindenkinek című előadásról

„Ez a darab nemcsak újraírja azt a traumát, hogy az élet nehéz, hanem arról is beszél, hogyan lehetne jól, legalábbis jobban csinálni” – fogalmazott lapunknak a színművész, akivel az Orlai Produkciós Iroda új bemutatójáról beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Színház

Elhunyt Szatmári Liza

Az Aase- és Gobbi Hilda-díjas színésznő július 20-án, életének 97. évében hunyt el. Szatmári Liza hetvenhárom éve volt a Vígszínház tagja, halálhírét a társulat közölte.

Nyomtatott magazinjaink