pannon filharmonikusok

2023 november 22., 10:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Kesselyák Gergely a Pannon Filharmonikusok új vezető karmestere

A Pannon Filharmonikusok 2024 januárjában fejlődésének újabb fontos szakaszához érkezik. Bogányi Tibor vezető karmesterként elköszön posztjától, amelyen Kesselyák Gergely követi őt.
2023 november 9., 10:40
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

„Azóta keressük az alkalmat, hogy újra együtt muzsikálhassunk” – Balázs János a Pannon Filharmonikusokkal ad koncertet

Balázs János és a Pannon Filharmonikusok koncertje két városban, Pécsett és Budapesten várja a közönséget, a zenekart Bogányi Tibor vezényli, orgonán közreműködik Kovács Szilárd Ferenc.
2023 július 13., 15:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

A Pannon Filharmonikusok is fellép a Fesztivál Akadémia zárókoncertjén

A július 14-e és 23-a között Budapest különböző helyszínein zajló fesztivál finisében a pécsi Pannon Filharmonikusok július 22-én a Zeneakadémia nagytermében lép fel világsztárokkal zárva le zenei évadát.
2023 május 9., 13:05
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„Bartókba belenő az ember” – Interjú Balogh Ádámmal

A fiatal művésszel közelgő pécsi koncertje kapcsán a Bartókhoz fűződő viszonyáról, az improvizációról, a terveiről és arról is beszélgettünk, mikor érdemes egy muzsikusnak visszahallgatni a saját felvételeit.
2023 április 20., 17:20
Klasszikus interjú Szerző: Hózsa Zsófia

„Bartók zenéjét nem kell magyarázni” – interjú Baráti Kristóffal

Rendkívüli alkalom és tiszteletre méltó vállalás a Pannon Filharmonikusok Páratlan Bartók portré című koncertje, amelyre április 27-én kerül sor a pécsi Kodály Központban.
2023 április 14., 13:20
Klasszikus interjú Szerző: Varga Bence

„A sokakkal is feladatunk van” – interjú Horváth Zsolttal

A közelmúltban hirdette meg hagyományos bérletsorozatát a Pannon Filharmonikusok, a zenekar öt alkalommal lép fel a Müpában. Igazgatójukkal, Horváth Zsolttal beszélgettünk.
2023 március 29., 10:20
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

OTT VAN címmel hirdette meg jövő évi Müpa-bérletét a Pannon Filharmonikusok

A Pannon Filharmonikusok a 2023/2024-es évadban két évtizede áll a Müpa színpadán ötkoncertes bérletsorozatával, melynek hangversenyein a jövő évadban is neves vendégművészekkel muzsikálnak együtt.
2023 március 17., 11:15
Klasszikus interjú Szerző: Filip Viktória

„Ha csinálsz valamit, csináld jól!” – interjú Varga Gilberttel

Varga Gilbert március 24-én a Müpában, 25-én a pécsi Kodály Központban vezényli a Pannon Filharmonikusokat. A világhírű dirigenst Franciaországban értük utol.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Elhunyt Ryan O’Neal

A hetvenes évek egyik legnagyobb filmsztárja nyolcvankét éves korában hunyt el, halálhírét fia, Patrick O’Neal jelentette be. Az Oscar-jelölt színész karrierje során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Stanley Kubrick vagy Peter Bogdanovich.
Vizuál

Sandra Hüller, Mads Mikkelsen és Tarr Béla is Európai Filmdíjat kapott

A 36. Európai Filmdíjak abszolút győztese Justine Triet Egy zuhanás anatómiája című drámája lett, amellyel többek közt a legjobb film és a legjobb rendező díját is elnyerte. Az eseményen tiszteletbeli életműdíjat adományoztak Tarr Béla Kossuth-díjas rendezőnek. 
Vizuál

Kilencvenkilenc éves korában elhunyt Vera Molnár

A magyar származású francia képzőművész halálhíréről a párizsi Pompidou Központ számolt be. Vera Molnárt a számítógépes művészet úttörőjeként tartják számon.
Könyv

Adománygyűjtő estet szervez a Szépírók Társasága

A négyszáz tagot számláló irodalmi-kulturális szervezet szegedi, valamint emigrációban élő tagjai olvasnak fel december 14-én a Grand Caféban. A Szépírók Társaságát egyúttal online is támogathatjuk. 
Színház

„A valódi csoda az, ha képes vagy találkozni önmagaddal” – interjú Kerkay Ritával A kék hajú lány előadásról

Két szereposztással mutatták be a közelmúltban a Vörösmarty Színház A kék hajú lány című előadását. Az alkotói folyamatról, a karakterek kapcsolatáról és az üzenetről beszélgettünk Kerkay Rita rendezővel.

Nyomtatott magazinjaink