pécs

2023 augusztus 28., 10:35
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Zeneszüret Fesztivál: egyhetes zenei kavalkád Pécsen

A Filharmónia Magyarország 2023-ban is megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett, ezúttal közel 20 helyszínen, több mint 300 fellépő művésszel.
2023 augusztus 3., 16:25
Könyv magazin Szerző: Fidelio

Vámos Miklós: Könyvtári könyvet hazavinni olyan, mint a próbaházasság

A népszerű író nemrég Pécsen járt, az ország legrégebben alapított nyilvános könyvtárának helyszínén. Gondolatait a Facebook-oldalán örökített meg.
2023 június 15., 09:35
Plusz ajánló Szerző: (x)

Grandiózus és tudatos – júliusban érkezik a pécsi Zsolnay Fényfesztivál

A Zsolnay Fényfesztivál július 6-9. között várja a világszínvonalú látványosságokra szomjazó közönséget Pécsett. Az eseménysorozat keretében több mint 100 program vár az érdeklődőkre.
2023 április 28., 14:15
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio/MTI

A párizsi éjszakák Toulouse-Lautrec szemével – kiállítás nyílt a híres francia művész alkotásaiból Pécsen

Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) litográfiáiból nyílt mintegy száz művet felvonultató időszakos tárlat április 25-én, Pécsen. A kiállítás július 30-ig látogatható.
2023 március 24., 14:10
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Időutazás Pécsett – Kulturális túra az ókori Sopianae-tól a Zsolnay család pompájáig

Pécset nem véletlenül emlegetik a kultúra városaként. Történelme, kulturális öröksége kiemelkedik a többi város közül. A legjelentősebb látnivalókat egy csokorba gyűjtve, akciósan fedezhetjük fel áprilisban.
2023 március 17., 11:20
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Csontváry inspirálta bélyegképekből nyílik kiállítás Pécsen

Kiállítás nyílik Czímer-Szendrei Judit bélyegképeiből a pécsi Művészetek és Irodalom Házában április 6-án. A tárlat több neves festő előtt is tiszteleg: Pablo Picasso, Csontváry Kosztka Tivadar, Victor Vasarely és Vincent van Gogh munkássága inspirálta a képeket.
2022 augusztus 30., 09:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

José Cura lesz a pécsi Zeneszüret fesztivál sztárvendége

Szeptember 8. és 11. között kerül sor Pécsett az idei Zeneszüret fesztiválra, az argentin sztártenor fellépése mellett nívós hangversenyek és térzenék, szabadtéri klasszik mozi, családi nap és gyerekeknek szóló programcsokor is várja a közönséget.
2022 július 8., 14:45
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Az űr – Alternatív kozmoszok a pécsi m21 Galériában

Lenyűgöző művészeti űrutazáson vehetnek részt az érdeklődők idén nyáron a pécsi m21 Galériában. A többek között Victor Vasarely, Kondor Béla, Ország Lili és számos kortárs művész munkáit bemutató tárlat az emberiség világűrhöz fűződő viszonyát állítja a középpontba.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lélek és hitelesség a muzsikálásban – Keller András és Pierre-Laurent Aimard a Concerto Budapest turnéja kapcsán

Szeptember közepén nagy sikerű koncertsorozatot adott a Concerto Budapest az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné zárópontján Keller András karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész osztotta meg velünk gondolatait.
Könyv

Válogatás az idei Könyvfesztivál programjaiból

Mások mellett Rakovszky Zsuzsa, Vámos Miklós, Nádasdy Ádám, Christine Leunens és Clara Dupont-Monod is a Könyvfesztiválon mutatja be új könyvét. Szubjektív válogatásunkban számos izgalmas programot ajánlunk. 
Zenés színház

Christian Thielemann a Berlini Állami Opera új főzeneigazgatója

Az intézménynek azután kellett új vezetőt találnia a pozícióra, hogy januárban a korábbi főzeneigazgató, Daniel Barenboim egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Klasszikus

Megújult épületben kezdi a 2023/24-es évadot a Szent István Filharmonikusok

A 2024-ben megalapításának hetvenedik évfordulóját ünneplő együttes épületbejárással egybekötött sajtóeseményen jelentette be új évadát, amelynek során a jól ismert sorozatok mellett új, kamarazenei bérlet is várja a közönséget.
Klasszikus

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.

Nyomtatott magazinjaink