pesti magyar színház

2023 október 18., 09:25
Színház interjú Szerző: Fidelio

Pásztor Ádám: Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az az energiaszint, amivel a színpadra állok

A Pesti Magyar Színház társulatának tagja számos ikonikus zenés darabban látható, az idei évadban tizenegy produkcióban alakít főszerepet. Ezek kapcsán beszélgettünk vele karakterformálásról, az antihősök igazságáról és saját tapasztalatairól.
2023 október 13., 10:50
Színház hír Szerző: Fidelio

„Amit hiányolnak, azt nem is kérték” – Halasi Dániel szerint példátlan jogsérelem történt a Pesti Magyar Színház igazgatóválasztásán

A rendező szerint nincs olyan törvény által előírt követelmény, amely alapján a pályázatát érvényteleníteni kellett volna. Halasi Dániel szerint ez a jogsérelem rávilágít a kiírások és eljárások hiányosságaira. 
2023 október 11., 20:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Kiss-B. Atilla marad az Operett élén, a Pesti Magyar Színházat Nagy Viktor vezetheti

Két folyamatban lévő igazgatói pályázat ügyében is végeredményt hirdetett a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Csák János miniszter a Facebookon jelentette be a befutók nevét.
2023 október 11., 10:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Halasi Dániel pályázatának érdemi értékelését kéri a minisztériumtól a Magyar Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság azután fordult levelében a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, hogy a kulturális tárca érvénytelennek minősítette Halasi Dániel a Pesti Magyar Színház igazgatói pozíciójára benyújtott pályázatát.
2023 október 9., 09:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Zalán János és Halasi Dániel sincs már versenyben a Pesti Magyar Színház igazgatói székéért

A kulturális tárca nemrég érvénytelennek minősítette Halasi Dániel pályázatát, míg Zalán János jelenlegi igazgató visszavonta jelentkezését, miután egy másik területen kapott felkérést.
2023 szeptember 12., 14:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Igazgatóválasztások: az Operettre hárman, a Pesti Magyar Színházra négyen pályáznak

Lezárult a beadási határidő a Budapesti Operettszínház vezetői posztjára, amelyre három pályázat érkezett – számolt be róla a Színház Online. Emellett a Pesti Magyar Színház vezetésére kiírt pályázat is lezárult, oda négyen adták be jelentkezésüket.
2022 június 24., 10:25
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Julien király színpadra lép a Pesti Magyar Színházban

A Pesti Magyar Színház új évadának első premierjét, a Madagaszkárt Gémes Antos rendezi, zenei vezetője pedig Szemenyei János.
2022 február 9., 11:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A legjobb dráma díját nyerte el a Pacsirta című film Los Angelesben

A tévéfilm a Pesti Magyar Színház előadása alapján készült a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Cate Blanchett a Zeneakadémián járt

A világhírű színésznő nem először fordul meg az intézményben, nemrég azonban egy koncerten fedezhették fel a szemfülesek: Baráti Kristófot és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát hallgatta meg.
Vizuál

Fotókiállítás nyílik a Magyarázat mindenre című film forgatásáról

A Képek, szavak című tárlaton különleges egységet képeznek a film forgatásán készült képek, valamint Reisz Gábor személyes, kézzel írt versei. A december 16-ig látogatható kiállítás valamennyi képe megvásárolható.
Színház

Dupla előadásokkal ünnepli utolsó karácsonyát a Kultúrbrigád az Átriumban

A Kultúrbrigád csapata utolsó átriumos decemberében sem pihen: karácsonyi hangulattal, forralt borral, finom süteményekkel és természetesen rengeteg izgalmas programmal, a nézők kedvenc előadásaival várja közönségét.
Színház

Háromszázadik alkalommal játszották Az utolsó órát a Rózsavölgyi Szalonban

December 3-án délután került sor a Rózsavölgyi Szalon Mark St. Germain darabjából készült produkció, Az utolsó óra jubileumi előadására: Jordán Tamás és Alföldi Róbert háromszázadik alkalommal álltak a közönség elé.
Jazz/World

Flavia Coelho napfényt hoz a szürke télbe

Brazíliában színpompás kulturális hatások érték, de végül Párizsban talált rá arra az egyedi zenei stílusra, amelyben jól megfér egymással a pop, a jazz, a rock, a funk és a tradicionális brazil műfajok.

Nyomtatott magazinjaink