pesti színház

2024 január 16., 16:50
Színház hír Szerző: Fidelio

Goldoni- és Schwajda-komédia bemutatójára készül a Vígszínház társulata

Horváth Csaba és Dino Benjamin rendezi a Vígszínház két új bemutatóját. A hazug című előadás február 24-től látható a Pesti Színházban, míg a Csoda című vígjátékot március 22-én mutatják be a Házi Színpadon.
2023 november 22., 13:50
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Ifj. Vidnyánszky Attila és Ötvös András főszereplésével mutatja be az Amadeust a Pesti Színház

Peter Shaffer darabját, amelyben egy művészeti hagyományokat tisztelő, sikeres alkotó kerül szembe egy újító zsenivel, Hegedűs D. Géza rendezésében mutatják be a Pesti Színházban, november 25-én.
2023 november 8., 13:55
Színház videó Szerző: Fidelio

„Egy hőssé válhatok általad” – Woody Allen köszöntötte Kern Andrást (VIDEÓ)

Az amerikai színházi és filmes alkotó a Játszd újra, Sam! című előadás 40. évfordulója után köszöntötte Kern Andrást videóüzenetben.
2023 október 27., 13:05
Színház gyász Szerző: Fidelio

Elhunyt Bakacsi Alice, a Pesti Színház szíve-lelke

Bakacsi Alice évtizedeken át intézte, szervezte a Pesti Színház ügyeit. A nézők is ismerték és szerették, hiszen estéről estére mosolyogva fogadta őket, és azonnal megoldott minden problémát. Bakacsi Alice-t a Vígszínház saját halottjának tekinti.
2023 október 6., 14:15
Színház hír Szerző: Fidelio

A fiatal generáció kiúttalanságáról szól a Pesti Színház új bemutatója

Hanoch Levin 1975-ben íródott tragikomédiáját Magyarországon elsőként mutatják be a Pesti Színházban, Valló Péter rendezésében, október 7-én.
2023 június 6., 15:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Mégsem mutatja be a Pesti Színház Székely Csaba társadalmi megosztottságról szóló darabját

Sokan várták már nagy izgalommal a Pesti Színház őszre meghirdetett premierjét, amiben Székely Csaba legújabb darabját, a Kalandfilmet mutatták volna be, Kincses Réka rendezésében. CIKKÜNK FRISSÜLT!
2023 március 13., 15:55
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Valló Péter a Pesti Színházban állította színpadra a Macska a forró bádogtetőn című darabot 

Tennessee Williams Pulitzer-díjas drámáját Valló Péter rendezésében mutatták be március 11-én a Pesti Színházban.  Az előadásban Szilágyi Csenge, Brasch Bence, Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Radnay Csilla, Telekes Péter, Zoltán Áron és Gados Béla lép színpadra. 
2023 február 9., 15:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Lóci most tényleg játszik a Pesti Színházban

A Lóci játszik zenekar alapító frontembere ugyanis nem csupán az együttese tagjaként vesz részt a 80 nap alatt a Föld körül című koncertszínházi előadásban, ő játssza benne a regényszerzőt, Verne Gyulát is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

„Mind elmegyünk” – végső búcsút vettek Eötvös Pétertől

Április 18-án délután kollégái, barátai, tisztelői körében emlékeztek meg a március 24-én elhunyt, Kossuth-nagydíjas zeneszerző-karmesterről. A BMC-ben tartott eseményen Káel Csaba, Perényi Miklós, Kovács Géza és Kurtág György mondott beszédet.
Vizuál

A hazai színjátszás kiválóságaival készül Herendi Gábor új filmje

A Kincsem és a Valami Amerika rendezőjének legújabb, Futni mentem című romantikus komédiája november 28-tól látható a mozikban. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő produkciót rövid videóban jelentette be Udvaros Dorottya, Ember Márk és Lovas Rozi.
Vizuál

Megvannak az idei Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.
Klasszikus

Vezető karmesterként folytatja a munkát Vajda Gergely az Ensemble Ars Novával

A neves zeneszerző-karmester három éven át volt a francia kortárs zenei együttes rezidens művésze, ám a sikeres közös projekteknek köszönhetően a zenekar továbbra is együtt kíván dolgozni vele.
Zöldhullám

„Azért is meg akarom védeni őket, mert olyan kicsik” – gyermekek hangjai az arukária fa védelmében

A Kincseink, az araukáriák című kiállítás megnyitója április 22-én, hétfőn 17 órakor lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Átriumában. A tárlat középpontjában az araukária fa és annak számos értéke áll.

Nyomtatott magazinjaink