pesti vigadó

2024 február 22., 13:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ha tavasz, akkor Essentia Artis!

Márciusban nyílik meg az MMA művészeti ösztöndíjasainak programsorozattal kísért kiállítása. A grandiózus összművészeti esemény részleteiről idén a Fidelio különszámából is tájékozódhatnak!
2024 február 14., 15:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Délszláv népzenével indul a Pastorale-sorozat

Február 24-én és 25-én kerül sor a Szent István Filharmonikusok hagyományos, összművészeti ifjúsági bérletének első koncertjeire, amelyeken a Vujicsics Együttes működik közre.
2024 február 9., 14:55
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Ismerje meg ön is a főváros és a Pesti Vigadó izgalmas múltját!

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 21. és 23. között Tábi Márta, Pancsik Károly, Tolnai Szilvia, Aradi Péter, illetve Badacsonyi Anna vezetésével tematikus épülettörténeti sétákon ismerhetjük meg részletesen a Pesti Vigadó, valamint a főváros múltjának fontos eseményeit.
2024 január 31., 12:25
Színház ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Egy asszonyi sors a Fekete március árnyékában

A Szálkák című előadást láthatja a közönség a Pesti Vigadó sorozatának következő estjén. Az Asociaţia Székely Színház Egyesület produkciója a Fekete március tragédiáján és egy asszony sorsán keresztül beszél a cigányság kultúrájáról és életéről.  
2024 január 22., 13:40
Plusz ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Az oroszlán és a griff karmai között – várostörténeti tematikus sétát tart a Pesti Vigadó

Budapest születésének időszakát ismerheti meg a közönség a Pesti Vigadó által szervezett sétán, január 27-én, a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány művészeinek közreműködésével.
2023 december 22., 10:05
Plusz hír Szerző: Pesti Vigadó

2024-ben a hét minden napján várja a látogatókat a Pesti Vigadó

A 2023-as rövidített nyitvatartás után jövőre ismét hétfőtől vasárnapig lehetőségünk nyílik részt venni az intézmény programjain.
2023 december 15., 17:35
Színház ajánló Szerző: Pesti Vigadó

Frank Sinatrától Trója felfedezéséig – meghirdette jövő évi előadás-sorozatát a Pesti Vigadó

A karácsony közeledtével kedvezményes áron vásárolhatunk jegyeket és bérletet a Pesti Vigadó Szó • Szín • Játék elnevezésű sorozatának előadásaira.
2023 december 13., 15:15
Vizuál ajánló Szerző: Pesti Vigadó

A Pesti Vigadóban nyílt meg a Madách – Prága című kiállítás

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tárlatán a Prágai Quadriennálé elmúlt évtizedei, valamint az intézet saját felvételei kerülnek közös színházi térbe.

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött.

Otthonául szolgált Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók, Dohnányi koncertjeinek, a Pesti Műegylet által szervezett első hazai kiállításnak, az első népképviseleti országgyűlésnek ugyanúgy, mint Bleriot XI-es repülőgépe bemutatásának vagy az aktuális korszak legnépszerűbb báljainak.

2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

Az elmúlt években megvalósult rendezvények minősége és a látogatottsági adatok azt bizonyítják, hogy sikerült ismét a magyarországi kulturális és turisztikai életben korábban méltán elfoglalt pozíciójába visszahelyezni a Főváros szívében található Pesti Vigadót!

Legolvasottabb

Vizuál

Csák János: Demeter Szilárd hat intézményt összefogó közgyűjteményi központot vezet majd

Az M5 közszolgálati csatornának adott interjúban a kulturális és innovációs miniszter részletesebben is megindokolta, miért Demeter Szilárdot választotta a Magyar Nemzeti Múzeum élére, illetve bejelentette a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét.
Vizuál

Denis Villeneuve már a tökéletességet ostromolja – megnéztük a Dűne második részét

Az első fejezethez hasonlóan a Dűne: Második rész ugyancsak összművészeti remekmű lett, amelyben a szórakoztatás és a művészi koncepció varázslatos összhangba került. Denis Villeneue nagyeposza egy valódi audiovizuális orgia, amely minden alkotóelemében a tökéletességre törekszik.
Klasszikus

Idén is egy egész napon át hallgathatjuk Mozart varázslatos dallamait a Concerto Budapesttel

A Concerto Budapest hagyományos Mozart-napjára most vasárnap, március 3-án kerül sor a Zeneakadémián.
Vizuál

Ingyenes művészettörténet kurzust indít a Képzőművészeti Egyetem középiskolásoknak

A tanfolyam márciusban indul, és május végéig folyamatosan be lehet kapcsolódni. A fiataloknak csupán regisztrálniuk szükséges a részvételhez.
Jazz/World

Omara Portuondo, a kubai Edith Piaf Budapesten is fellép búcsúturnéja során

A Buena Vista Social Club világhírű énekesnője október 6-án lép fel a Budapest Sportarénában, ahol a 93 éves előadó hosszú pályafutásának legismertebb dalai hangzanak el.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében