pintér béla és társulata

2024 június 14., 13:30
Színház hír Szerző: (va)

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
2024 május 30., 12:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Szeptembertől független formációk költöznek az Átriumba

Pintér Béla és Társulata közleményben jelentette be, hogy idén ősztől több független társulattal közösen üzemeltetik a helyet, amely így a független előadó-művészeti intézmények számára befogadóhelyként funkcionál majd.
2024 február 29., 15:40
Színház hír Szerző: (va)

Átadták a Kortárs Magyar Dráma-díjat: Pintér Béla és Horváth János Antal az idei kitüntetettek

A Radnóti Zsuzsa dramaturg alapította elismerést idén Pintér Béla érdemelte ki több évtizedes munkásságáért és színpadi szövegeiért. Különdíjat kapott Horváth János Antal, a Loupe Színházi Társulás alapítótagja.
2023 december 8., 09:25
Színház ajánló Szerző: (x)

Már elérhető a Pintér Béla és Társulata januári és februári műsora

Az idén 25. jubileumát ünneplő Pintér Béla és Társulata januárban és februárban összesen harminchat estén várja nézőit az újpesti UP Rendezvénytérbe. Az előadásokra már elindult a jegyértékesítés.
2023 november 6., 11:05
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Újra színpadon a Pintér Béla és Társulata ikonikus előadása, a Gyévuska

Húsz évvel ezelőtt mutatta be a Pintér Béla és Társulata Gyévuska című előadását a Nemzeti Színházban. A zenés, második világháború időszakában játszódó darab november 15-től több mint öt év szünet után újra látható lesz.
2023 június 14., 09:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Gálvölgyi János újra színpadra lép

A légzési elégtelenség miatt kórházba került színművészt néhány hete engedték haza otthonába. A Pintér Béla és Társulata közösségi oldalán adta hírül, hogy Gálvölgyi János néhány napon belül szerepelni fog a társulat két előadásában is.
2023 május 16., 14:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Gálvölgyi János a következő évadtól a Pintér Béla és Társulata tagja lesz

Erről a független alkotócsapat közösségi oldalán adott hírt. Egyben jelezték, elképzelhető, hogy átmenetileg beugrásokkal oldják meg a júniusi előadásokat, amelyekben Gálvölgyi János szerepel, de mihelyst a színművész egészsége engedi, ismét ő fog szerepelni ezekben a produkciókban, és szeptemberi bemutatójukban is számítanak rá.
2023 május 11., 10:55
Színház hír Szerző: Fidelio

„Várjuk, hogy ismét itt legyél” – sokan aggódnak a kórházban ápolt Gálvölgyi Jánosért

A 74 éves színművész május 10-én került kórházba légzési elégtelenséggel, ahol lélegeztetőgépre helyezték. A Pintér Béla és Társulata több előadását lemondta, amelyben Gálvölgyi János is szerepel, a Rózsavölgyi Szalon pedig személyes hangú bejegyzésben fejezte ki aggodalmát. CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Regény, film, opera? – Krasznahorkai-feldolgozást mutattak be Berlinben

Nemrég mutatták be a Berlini Állami Opera legújabb kortárs operaprojektjét, Marc-André Dalbavie Az ellenállás melankóliája című műve Krasznahorkai László azonos című regényéből készült. Július 4-én, a sorozat második előadásán jártunk.
Jazz/World

Harminc feltörekvő zenész léphet fel a Magyar Zene Háza külső és belső tereiben

Idén nyáron, a Fringe program keretében zeneiskolásoknak, hobbizenészeknek, feltörekvő zenekaroknak és utcazenészeknek adnak lehetőséget a fellépésre a Magyar Zene Ház különböző pontjain.
Zenés színház

Színházi előadás készült egy Kurtág-műből

Július elején mutatta be az Aix-en-Provence-i Fesztivál a Dalok és töredékek című produkciót, amely Kurtág György Kafka-Fragmente Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King című művére épül.
Vizuál

Hajdu Szabolcs Kálmán-nap című filmje is versenyez a palicsi filmfesztivál fődíjáért

A magyar film mellett további tíz alkotás vesz részt a versenyprogramban. Közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat a legjobbnak ítélt alkotásra.
Plusz

Tízből kilenc gyerek rendszeresen hallgat zenét

Felmérés készült a gyerekek zenehallgatási szokásairól. Kiderült, hogy a magyar gyerekek kedvenc zenészei között túlsúlyban vannak a hazai előadók.

Nyomtatott magazinjaink