Plusz

17. nap: SZERDA

2011.08.17. 23:52
Ajánlom
... avagy sok munka, sok feszültség, sok öröm és sok előrelépés. Sanyi elfáradt, Tomi a kutyájáról számol be, valamint érdekes kérdést tesz fel, a rendező meg listát készít. Új csapattagokat köszönthetünk (kettőt is!); az egyik ma már be is illeszkedett, a másik személye még titok! ;)

Ma elképesztően elfáradtam. Ez a lényeg.

Bejegyezte: Sanyi

----------

Ma megérkezett közénk Hermész! Újabb vicces karakter az Olymposon. Mától neked is jó munkát, Frici! ;)
Imádom a kutya bábomat! Egy nagy szőrcsomó az egész, de amikor ügyes vagyok, még én is azt hiszem, hogy igazi puli! :) Ez a legjobb állattartási módszer: azt csinálja, amit én akarok, nem kell levinni sétálni, nem eszik, nem csinál oda egyik sarokba sem.
Ma este jól elvertek: kipróbáltuk, milyen az, amikor Poszeidón bele... (nagyon nehéz ezt úgy megfogalmazni, hogy képernyőképes legyen), szóval bele... "vágja" a fejem az iskolapadba, majd a falba, aztán neki az ajtónak. Már csak egy kis művér kéne! (Milyen színű lehet egy isten vére?)

Bejegyezte: I.T.

----------

Lássuk mai a listát!

+++ Új nebuló érkezett ma az olümposzi osztályba! Hermész szerepében Fritz Attila (Frici) töltötte velünk első próbanapját és mondhatom: ez felért egy infúzióval! Nagyon sok időt töltöttünk már együtt, mi a kezdőcsapat, jól ismerjük egymást, jól ismerjük a darabban szereplő karaktereket. Hiányzott valami már. És Frici jött, kipihenten, friss gondolatokkal, energiával telten és kb 2 perc alatt megragadta és magáévá tette a szerepét. Elképesztő volt látni a lendületét, játékkedvét! Ihletet adott! Üdv a csapatban! :)))

-- Roppant keveset aludtam éjjel...

--- Reggel megint elkéstem (büntetés: 250 Ft a premierbulis kasszába)...

- Rossz volt a Sparban vásárolt (idézem:) "jegeskávé-ital" (mert a zöldségesnél elromlott a kávégép, a pizzéria csak később nyit, az automatás kávé meg csak kábé kávé)...

- Fáradtak voltak a gyerekek, ami persze annak köszönhető, hogy a keddi munkanap iszonyú sűrűre és melósra sikerült...

--- Türelmetlen voltam a gyerekekkel...

-- Nem tudtunk egyben lemenni, hanem meg-megálltunk pontosítani.

++ Meg-megálltunk pontosítani a végigmenős próba helyett, így tisztázódtak dolgok, és sok helyen klasszisokkal jobb helyzeteket találtunk, mint amilyenek az eddigiek voltak. A rendelkező próbák mindig az első néhány ötlet kipróblására elegendőek, így ezeken általában később javítani kell. E javításokból történt meg ma délelőtt jónéhány.

-- Beszóltam Gábornak a szünetben, de szerencsére nem vette a szívére, és nem is akartam, hiszen napról napra remek bábokat hoz a próbákra!

+ Finomat ebédeltem.

+++ A délutáni próbán fixálódott, hogy mi is lesz pontosan a Szkülla & Kharübdisz playstation-jelenet zenéje. Nem könnyű ez: meglévő samplereket új kontextusba helyezni...

++ Beillesztettük a szirének dalába az újonnan bekerült hexamatereket (Katy Perry vs. Homérosz).

+++ Elképesztő vicces lett Héliosz teheneinek lemészárlása!!!

- Kicsit összekülönböztünk Petivel a kérők jelenetének próbáján, zenei kérdésben (amihez persze ő ért jobban).

++ Elkészült a kérők jelenete!

+ Kibékültünk Petivel a szünetben.

--- Idő hiányában nem sikerült elénekelni minden dalt az énekpróbán...

+ Dóri befejezte a szinopszis véglegesítését, amit most angolra fordítanak majd.

++ Dórinak nem fájt annyira a háta!

+++ Dóri parádés mondatokat és helyzeteket írt az eddig vázlatosan hagyott utolsó jelenetbe, amiben Zeusz (a tanár) felfedezi, hogy miket is műveltek a nebulók a lyukasóra keretében. (A jelenet persze nem azért volt vázlatos eddig, mert mondjuk nem volt rá idő, hanem kerestük a lehető legjobb Zeuszt. Eddig a színlapon is csak XXX-ként jelent meg, de úgy tűnik, megtaláltuk! Hamarosan fel is fedjük kilétét a kedves blogolvasók előtt!)

+++ Ágiék és a gyerekek elképesztően jó akciójeleneteket dolgoztak ki, mindenki előrelépett az akrobatika terén és még a szirének is táncra perdültek!

+++ Petivel végigbeszéltük a darabot zeneileg, egészen a viharjelenetig. Fontos volt már egyeztetni, hogy gördülékenyebben haladhassanak a próbák. Szólamokat variáltunk, racionalizáltunk, szereplőkkel sakkoztunk (ha ő itt van, akkor nem szerencsés, ha ott bejön és aztán kimegy, és miért kezd el énekelni - ilyesmik...), dalbetéteket húztunk rövidebbre. Mindezt a pizzéria teraszán, a példányba mélyedve, néha hangosan, sőt, olykor két szólamban énekelve! :)))

+++ Hazaérve csodálatos rend fogadott - köszönöm, Réka!

Melós és sűrű nap volt, de összességében megérte.

Most pedig irány a párna, fej le, mert holnap nem szeretnék elkésni!

Bejegyezte: tg

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.