Plusz

17. nap: SZERDA

2011.08.17. 23:52
Ajánlom
... avagy sok munka, sok feszültség, sok öröm és sok előrelépés. Sanyi elfáradt, Tomi a kutyájáról számol be, valamint érdekes kérdést tesz fel, a rendező meg listát készít. Új csapattagokat köszönthetünk (kettőt is!); az egyik ma már be is illeszkedett, a másik személye még titok! ;)

Ma elképesztően elfáradtam. Ez a lényeg.

Bejegyezte: Sanyi

----------

Ma megérkezett közénk Hermész! Újabb vicces karakter az Olymposon. Mától neked is jó munkát, Frici! ;)
Imádom a kutya bábomat! Egy nagy szőrcsomó az egész, de amikor ügyes vagyok, még én is azt hiszem, hogy igazi puli! :) Ez a legjobb állattartási módszer: azt csinálja, amit én akarok, nem kell levinni sétálni, nem eszik, nem csinál oda egyik sarokba sem.
Ma este jól elvertek: kipróbáltuk, milyen az, amikor Poszeidón bele... (nagyon nehéz ezt úgy megfogalmazni, hogy képernyőképes legyen), szóval bele... "vágja" a fejem az iskolapadba, majd a falba, aztán neki az ajtónak. Már csak egy kis művér kéne! (Milyen színű lehet egy isten vére?)

Bejegyezte: I.T.

----------

Lássuk mai a listát!

+++ Új nebuló érkezett ma az olümposzi osztályba! Hermész szerepében Fritz Attila (Frici) töltötte velünk első próbanapját és mondhatom: ez felért egy infúzióval! Nagyon sok időt töltöttünk már együtt, mi a kezdőcsapat, jól ismerjük egymást, jól ismerjük a darabban szereplő karaktereket. Hiányzott valami már. És Frici jött, kipihenten, friss gondolatokkal, energiával telten és kb 2 perc alatt megragadta és magáévá tette a szerepét. Elképesztő volt látni a lendületét, játékkedvét! Ihletet adott! Üdv a csapatban! :)))

-- Roppant keveset aludtam éjjel...

--- Reggel megint elkéstem (büntetés: 250 Ft a premierbulis kasszába)...

- Rossz volt a Sparban vásárolt (idézem:) "jegeskávé-ital" (mert a zöldségesnél elromlott a kávégép, a pizzéria csak később nyit, az automatás kávé meg csak kábé kávé)...

- Fáradtak voltak a gyerekek, ami persze annak köszönhető, hogy a keddi munkanap iszonyú sűrűre és melósra sikerült...

--- Türelmetlen voltam a gyerekekkel...

-- Nem tudtunk egyben lemenni, hanem meg-megálltunk pontosítani.

++ Meg-megálltunk pontosítani a végigmenős próba helyett, így tisztázódtak dolgok, és sok helyen klasszisokkal jobb helyzeteket találtunk, mint amilyenek az eddigiek voltak. A rendelkező próbák mindig az első néhány ötlet kipróblására elegendőek, így ezeken általában később javítani kell. E javításokból történt meg ma délelőtt jónéhány.

-- Beszóltam Gábornak a szünetben, de szerencsére nem vette a szívére, és nem is akartam, hiszen napról napra remek bábokat hoz a próbákra!

+ Finomat ebédeltem.

+++ A délutáni próbán fixálódott, hogy mi is lesz pontosan a Szkülla & Kharübdisz playstation-jelenet zenéje. Nem könnyű ez: meglévő samplereket új kontextusba helyezni...

++ Beillesztettük a szirének dalába az újonnan bekerült hexamatereket (Katy Perry vs. Homérosz).

+++ Elképesztő vicces lett Héliosz teheneinek lemészárlása!!!

- Kicsit összekülönböztünk Petivel a kérők jelenetének próbáján, zenei kérdésben (amihez persze ő ért jobban).

++ Elkészült a kérők jelenete!

+ Kibékültünk Petivel a szünetben.

--- Idő hiányában nem sikerült elénekelni minden dalt az énekpróbán...

+ Dóri befejezte a szinopszis véglegesítését, amit most angolra fordítanak majd.

++ Dórinak nem fájt annyira a háta!

+++ Dóri parádés mondatokat és helyzeteket írt az eddig vázlatosan hagyott utolsó jelenetbe, amiben Zeusz (a tanár) felfedezi, hogy miket is műveltek a nebulók a lyukasóra keretében. (A jelenet persze nem azért volt vázlatos eddig, mert mondjuk nem volt rá idő, hanem kerestük a lehető legjobb Zeuszt. Eddig a színlapon is csak XXX-ként jelent meg, de úgy tűnik, megtaláltuk! Hamarosan fel is fedjük kilétét a kedves blogolvasók előtt!)

+++ Ágiék és a gyerekek elképesztően jó akciójeleneteket dolgoztak ki, mindenki előrelépett az akrobatika terén és még a szirének is táncra perdültek!

+++ Petivel végigbeszéltük a darabot zeneileg, egészen a viharjelenetig. Fontos volt már egyeztetni, hogy gördülékenyebben haladhassanak a próbák. Szólamokat variáltunk, racionalizáltunk, szereplőkkel sakkoztunk (ha ő itt van, akkor nem szerencsés, ha ott bejön és aztán kimegy, és miért kezd el énekelni - ilyesmik...), dalbetéteket húztunk rövidebbre. Mindezt a pizzéria teraszán, a példányba mélyedve, néha hangosan, sőt, olykor két szólamban énekelve! :)))

+++ Hazaérve csodálatos rend fogadott - köszönöm, Réka!

Melós és sűrű nap volt, de összességében megérte.

Most pedig irány a párna, fej le, mert holnap nem szeretnék elkésni!

Bejegyezte: tg

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Az utolsó mondattal kezdd!” – Könyv jelent meg Kulka János édesapjáról

Azt mondják, a kés Paganinije volt. Mert bebizonyította, hogy gyógyítást is lehet művészi szinten űzni. Ő volt Kulka Frigyes mellkassebész, tüdőgyógyász professzor, aki a mai napig etalon az orvostársadalomban. A hétköznapi embernek inkább a Kulka név üti meg a fülét, ami nem véletlen: a legendás gyógyító Kossuth-díjas színművészünk, Kulka János édesapja volt.
Plusz

„Akik pörgetik a kultúrát” – Itt a Kult50 idei névsora!

A Fidelio idén is összeállította azoknak a művészeknek a névsorát, akik a saját területükön jelentős teljesítményt nyújtottak az előző év folyamán. Ezúttal is tíz kategóriában választottuk ki az alkotókat és alkotócsoportokat védnökeink segítségével.
Zenés színház

Koronavírussal került kórházba Anna Nyetrebko

Az orosz szopránnak a koronavírussal összefüggő tüdőgyulladása van, ezért orvosi felügyeletre szorul.
Könyv

11 különleges könyv az Ünnepi Könyvhétről

Az idén nagyon hányatott sorsúra sikeredett könyvhetet végül részben online tartják meg, de ez nem jelenti azt, hogy a könyves újdonságokból ne lehetne csemegézni!
Klasszikus

Kilép az ország határain a Virtuózok novemberben induló új évada

A nemzetközivé bővülő klasszikus zenei televíziós tehetségkutató hatodik évada november 27-től látható a Duna Televízióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz kult50

„Akik pörgetik a kultúrát” – Itt a Kult50 idei névsora!

A Fidelio idén is összeállította azoknak a művészeknek a névsorát, akik a saját területükön jelentős teljesítményt nyújtottak az előző év folyamán. Ezúttal is tíz kategóriában választottuk ki az alkotókat és alkotócsoportokat védnökeink segítségével.
Plusz hír

Ők kapták idén a Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában

A díjátadó rendezvény idén a Docler Irodaházban kapott helyet, ahol a biztonsági előírásokat betartva nyújtotta át a díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa.
Plusz magazin

50 éve halt meg Jimi Hendrix, minden idők legmeghatározóbb gitárosa

„Amikor a szeretet hatalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ meg fogja ismerni a békét" - tartotta a zenész, akinek hatása felmérhetetlen a rockzenére.
Plusz ajánló

Kettő az egyben – Megjelent a Fidelio és a Líra közös lapszáma!

Gazdag könyves tartalommal gyarapodott a Fidelio Magazin: az októberi lapszámban megtalálhatják Olvasóink a Líra Könyvklub mellékletét is. Az ingyenes programmagazin mától fellelhető a fővárosban, az ismert terjesztési pontokon, valamint országosan a Líra bolthálózatában.
Plusz hír

Rendkívüli nyári szezont zárt a 15. évadát ünneplő Kultkikötő

Öt helyszín, közel 130 produkció, 80 családi- és gyerekprogram, 50 felnőtteknek szóló koncert és színházi előadás, köztük három ősbemutató. Ezek a 2020-as Kultkikötő nyári évadának legfontosabb számai.