Plusz

17. nap: SZERDA

2011.08.17. 23:52
Ajánlom
... avagy sok munka, sok feszültség, sok öröm és sok előrelépés. Sanyi elfáradt, Tomi a kutyájáról számol be, valamint érdekes kérdést tesz fel, a rendező meg listát készít. Új csapattagokat köszönthetünk (kettőt is!); az egyik ma már be is illeszkedett, a másik személye még titok! ;)

Ma elképesztően elfáradtam. Ez a lényeg.

Bejegyezte: Sanyi

----------

Ma megérkezett közénk Hermész! Újabb vicces karakter az Olymposon. Mától neked is jó munkát, Frici! ;)
Imádom a kutya bábomat! Egy nagy szőrcsomó az egész, de amikor ügyes vagyok, még én is azt hiszem, hogy igazi puli! :) Ez a legjobb állattartási módszer: azt csinálja, amit én akarok, nem kell levinni sétálni, nem eszik, nem csinál oda egyik sarokba sem.
Ma este jól elvertek: kipróbáltuk, milyen az, amikor Poszeidón bele... (nagyon nehéz ezt úgy megfogalmazni, hogy képernyőképes legyen), szóval bele... "vágja" a fejem az iskolapadba, majd a falba, aztán neki az ajtónak. Már csak egy kis művér kéne! (Milyen színű lehet egy isten vére?)

Bejegyezte: I.T.

----------

Lássuk mai a listát!

+++ Új nebuló érkezett ma az olümposzi osztályba! Hermész szerepében Fritz Attila (Frici) töltötte velünk első próbanapját és mondhatom: ez felért egy infúzióval! Nagyon sok időt töltöttünk már együtt, mi a kezdőcsapat, jól ismerjük egymást, jól ismerjük a darabban szereplő karaktereket. Hiányzott valami már. És Frici jött, kipihenten, friss gondolatokkal, energiával telten és kb 2 perc alatt megragadta és magáévá tette a szerepét. Elképesztő volt látni a lendületét, játékkedvét! Ihletet adott! Üdv a csapatban! :)))

-- Roppant keveset aludtam éjjel...

--- Reggel megint elkéstem (büntetés: 250 Ft a premierbulis kasszába)...

- Rossz volt a Sparban vásárolt (idézem:) "jegeskávé-ital" (mert a zöldségesnél elromlott a kávégép, a pizzéria csak később nyit, az automatás kávé meg csak kábé kávé)...

- Fáradtak voltak a gyerekek, ami persze annak köszönhető, hogy a keddi munkanap iszonyú sűrűre és melósra sikerült...

--- Türelmetlen voltam a gyerekekkel...

-- Nem tudtunk egyben lemenni, hanem meg-megálltunk pontosítani.

++ Meg-megálltunk pontosítani a végigmenős próba helyett, így tisztázódtak dolgok, és sok helyen klasszisokkal jobb helyzeteket találtunk, mint amilyenek az eddigiek voltak. A rendelkező próbák mindig az első néhány ötlet kipróblására elegendőek, így ezeken általában később javítani kell. E javításokból történt meg ma délelőtt jónéhány.

-- Beszóltam Gábornak a szünetben, de szerencsére nem vette a szívére, és nem is akartam, hiszen napról napra remek bábokat hoz a próbákra!

+ Finomat ebédeltem.

+++ A délutáni próbán fixálódott, hogy mi is lesz pontosan a Szkülla & Kharübdisz playstation-jelenet zenéje. Nem könnyű ez: meglévő samplereket új kontextusba helyezni...

++ Beillesztettük a szirének dalába az újonnan bekerült hexamatereket (Katy Perry vs. Homérosz).

+++ Elképesztő vicces lett Héliosz teheneinek lemészárlása!!!

- Kicsit összekülönböztünk Petivel a kérők jelenetének próbáján, zenei kérdésben (amihez persze ő ért jobban).

++ Elkészült a kérők jelenete!

+ Kibékültünk Petivel a szünetben.

--- Idő hiányában nem sikerült elénekelni minden dalt az énekpróbán...

+ Dóri befejezte a szinopszis véglegesítését, amit most angolra fordítanak majd.

++ Dórinak nem fájt annyira a háta!

+++ Dóri parádés mondatokat és helyzeteket írt az eddig vázlatosan hagyott utolsó jelenetbe, amiben Zeusz (a tanár) felfedezi, hogy miket is műveltek a nebulók a lyukasóra keretében. (A jelenet persze nem azért volt vázlatos eddig, mert mondjuk nem volt rá idő, hanem kerestük a lehető legjobb Zeuszt. Eddig a színlapon is csak XXX-ként jelent meg, de úgy tűnik, megtaláltuk! Hamarosan fel is fedjük kilétét a kedves blogolvasók előtt!)

+++ Ágiék és a gyerekek elképesztően jó akciójeleneteket dolgoztak ki, mindenki előrelépett az akrobatika terén és még a szirének is táncra perdültek!

+++ Petivel végigbeszéltük a darabot zeneileg, egészen a viharjelenetig. Fontos volt már egyeztetni, hogy gördülékenyebben haladhassanak a próbák. Szólamokat variáltunk, racionalizáltunk, szereplőkkel sakkoztunk (ha ő itt van, akkor nem szerencsés, ha ott bejön és aztán kimegy, és miért kezd el énekelni - ilyesmik...), dalbetéteket húztunk rövidebbre. Mindezt a pizzéria teraszán, a példányba mélyedve, néha hangosan, sőt, olykor két szólamban énekelve! :)))

+++ Hazaérve csodálatos rend fogadott - köszönöm, Réka!

Melós és sűrű nap volt, de összességében megérte.

Most pedig irány a párna, fej le, mert holnap nem szeretnék elkésni!

Bejegyezte: tg

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Klasszikus

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.
Zenés színház

Traumatikus elbeszélések

Vajda Gergely Fuharosok című, Esterházy Péter regényéből készült operáját és George Benjamin Into the Little Hill című művét játszották egyetlen este, október 21-én a Liszt Ünnepen, a Müpában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Eladó a világ egyetlen Caravaggio-freskóval díszített villája

A római ingatlanra, a Villa Aurorára januártól lehet licitálni, kikiáltási ára pedig 500 millió dollár, vagyis közel 172 milliárd forint.
Plusz interjú

Kultúra, három pilléren – beszélgetés Czigány Balázzsal

Képzőművészet, oktatás, zene: ebben a három pilléres kulturális jelenlétben gondolkodik az Esterházy Magánalapítvány. Eddigi magyarországi tevékenységükről, közeli és távlati terveikről, valamint a Budapesti Őszi Fesztivál keretein belül október 7-én bemutatott EP33 Haydn – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára című produkciójukról beszélt Czigány Balázs, az Esterházy Magánalapítvány igazgatóhelyettese.
Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.