Klaudia

Megjelent a BŐF műsorfüzete

2010.09.09. 23:28

Programkereső

A Budapesti Őszi Fesztivál a kortárs kultúra egyik legfontosabb ünnepévé vált az elmúlt közel két évtized alatt. A rendezvénysorozathoz kapcsolódó, ingyenes műsorfüzet – nagy örömünkre – ismét a Fidelio Est kiadásában jelenhetett meg.

A Budapest európai kulturális rangját megerősíteni hivatott fesztivál idén 15 helyszínen várja a képre, hangra, mozdulatra éhes közönséget október 8. és 17. között. A Food & Film Fesztivál - fesztivál a fesztiválban - azt hivatott bebizonyítani, hogy az evés is lehet művészi tevékenység, Márta István operatóriumában mobiltelefonok énekelnek nekünk, az angol utcaszínházi társulat, a Whalley Range All Stars egy (mű!)anyadisznó belsejében komédiázik a bevállalósabbaknak, a VI. Nemzetközi Táncfilm Fesztiválon pedig remek válogatást láthatunk az elmúlt 30 év legjelentősebb táncos darabjaiból.

Az Idegen testek című kiállítás a másság és különbözőség eltérő fogalmait járja körül londoni, budapesti és New York- i művészek munkáinak segítségével, a Strasbourgi Ütőegyüttes a Thália Nagyszínpadán hoz létre egészen különleges - finoman brutális - zenei univerzumot, Bozsik Yvette pedig Szepes Mária Pöttyös Panniját idézi meg legújabb színházi darabjában.