Márk

Beköszöntő

2010.11.02. 17:40

Programkereső

Kedves Olvasó, nagy szeretettel köszöntöm.

Ez a blog azzal a szándékkal jött létre, hogy közvetlen formában juttasson információkhoz mindenkit, aki nyomon szeretné követni a Magyar Állami Operaházban történő eseményeket.

Megtalálhatók lesznek itt olyan témák, amelyek egy átlag operarajongót általában érdekelhetnek, de olyanok is, amelyek szinte csak azoknak fontosak, akik eddig csupán a színpad közönség felöl látható oldaláról ismerték az Operát, de szeretnék megismerni a belső történések nem ritkán intrikákkal terhes világát is, melynek alapján sokan joggal hívják ezt a színházat Viperaháznak.

Harmadszor vettem át a magyar dalszínház művészeti vezetését, és az eddigiekben azt tapasztaltam, hogy sokan kíváncsiak arra, hogyan születnek a művészeti döntések egy ilyen jelentős intézményben, de nem tudnak eligazodni a valós és álhírek rengetegében. Abban a hírözönben, amelynek kaotikus jellegét csak rontják azok, akik a büfé-információk terjesztésében érdekeltek, akik Rossini Rágalomáriájának ismeretében próbálják saját, sokszor kitalált elképzeléseiket minél szélesebb körben elterjeszteni.

A most induló blogban találkoznak majd az Operaházban történő legfontosabb, közérdeklődésre is számot tartható eseményektől a kritikai és önkritikai írásokon keresztül egyéb, az érdeklődési körömbe tartozó gondolataim leírásáig sok mindennel. Szándékom szerint válaszolok majd esetleges felvetéseikre is, sőt az informálisan tudomásomra jutó hírekre, észrevételekre is reagálnék.

Ezt a blogot Önnel együtt szeretném szerkeszteni, ezért kérem, nyugodtan és nyíltan kérdezzen, kommentáljon! Minden kulturáltan feltett kérdésre igyekszem majd a teljesség igényével válaszolni.

Győriványi Ráth György

 

A bejegyzésekhez a blog fórumán lehet hozzászólni és a főzeneigazgató úrnak szóló kérdéseket is ugyanott lehet feltenni.

A Fidelio.hu fórumai utólagosan moderáltak, a fórumszabályzatot ide kattintva tanulmányozhatják.