Bernadett

Régi-új tulajdonossal és névvel folytatja a Fidelio EST

2010.12.06. 17:33

Programkereső

Három év együttműködés után az Est Média Group (EMG) és a Fidelio Média közös megegyezéssel felbontotta a Fidelio EST kulturális programmagazin kiadására kötött megállapodást. A lap kiadását decembertől a Fidelio Média önállóan folytatja.

A két cég 2007-ben kötött szindikátusi szerződést és vonta össze egy közös cégbe az akkori Pesti Est Súgó és Fidelio Magazin néven ismert programmagazinokat, amelyek előbb Fidelio Súgó, majd Fidelio EST néven jelentek meg. A lap mind szakmailag, mind üzletileg sikeresnek bizonyult: a rendes havi megjelenések mellett évi több tucat különszámmal a hazai kulturális élet meghatározó szereplőjévé vált, és a médiapiaci válság ellenére az utolsó két üzleti évet pozitív eredménnyel zárta.

A kulturális programmagazint a továbbiakban a Fidelio Média önállóan jelenteti meg; az alapvetően változatlan tartalommal, ugyanakkor friss arculattal jelentkező Fidelio programmagazin januári számát december 15-én sajtótájékoztatón mutatják be a Művészetek Palotájában. A tranzakciótól függetlenül az EMG és a Fidelio a továbbiakban is együttműködik a médiafelületek értékesítésében és egyéb területeken.