Mátyás

Most komolyan!

2011.02.11. 18:30

Programkereső

Egy alig két hónapja működő, de növekvő érdeklődést kiváltó zenei produkcióra szeretném felhívni a figyelmet. A neve: Most komolyan!

Egy alig két hónapja működő, de növekvő érdeklődést kiváltó zenei produkcióra szeretném felhívni a figyelmet. A neve: Most komolyan!, műfajára nézve: komolyzene, minőségét tekintve: első osztályú, a megcélzott közönség: 0-tól 99 éves korig mindenki, aki olyan kikapcsolódásra vágyik, ami egyszerre gyümölcs az agynak és az érzékszerveknek, s közben nem kell folyton a nagyestélyi uszályába botladozni.

A "Most komolyan!" koncertsorozat célkitűzése, hogy elérhetővé, emberközelivé tegye a komolyzenét. Nincsen etikett, nincsenek előírások (természetesen az amúgy mindenkitől elvárható intelligens emberi viselkedést leszámítva). A Most komolyan! szeretné oly módon klasszikus zenei élményben részesíteni közönségét, hogy mindeközben lehántsa a komolyzenei koncertekre jellemző elvárások, az ünnepélyes megjelenés és sokaknak terhes flancolás burkát.

A koncertsorozat otthonául a hangulatos és népszerű Sirály klub szolgál, amely maga is nívót képvisel, mind előadásaiban, mind az ott tapintható légkört tekintve. Így tehát - baráti beszélgetések kellemes helyszíneként - a koncertet követően is szívesen marasztalja a vendégeket.

A koncertsorozat legutóbbi állomásaként egy zongora-hegedű duót hallgathatott meg a nagyérdemű publikum a Zeneakadémia tanulóinak (Csabay Domonkos - zongora, Váray Bálint - hegedű) előadásában közel egy órán át. A közelmúltból még "kísértő" szilveszteri hangulatot megidézve pezsgő került felszolgálásra a hallgatóság számára.

Következő koncert témája a télűzés lesz. Remélhetően nem kell sokat várni, hogy a tél egy évre újra elköszönjön, és megérkezzen helyette az üdítő tavasz. Addig is, míg várakozunk, szükségünk van a melegedésre. A Sirály klub ezúttal is szeretettel várja vendégeit egy télbúcsúztató "Most komolyan" koncertre. A kellemes, meleg hangulatról ezúttal Márfi Eszter, fuvolista és kamaraegyüttese, valamint a finom, fűszeres forralt bor gondoskodik, amivel a szervezők szeretnének vendégeiknek kedveskedni.


Helyszín: Sirály (1061 Budapest, Király u. 50.)
Időpont: 2011.02.22., kedd 19 h
Belépő: 500 Ft