Orbán

Nyereményeső és kritikapályázat a Fideliónál

2011.05.03. 16:06

Programkereső

Portálunk immár több mint húszezer regisztrált felhasználóval büszkélkedhet. Ez alkalomból öt héten át tartó játékban vehettek részt a régi és új olvasók 2011. március 20. és április 20. között.

A Fidelio.hu prémium kulturális portál kilencedik éve látja el hírekkel, érdekességekkel, exkluzív tartalommal olvasóit. A kezdetben főként a klasszikus zenével foglalkozó internetes újság az elmúlt években összművészeti portállá nőtte ki magát, s mára a jazz-világzene, a színház, a népzene, az opera, operett, musical, a tánc és a képzőművészet területén is hasznos, naprakész információkkal szolgál. Az oldalra immár több mint húszezren regisztráltak, és ezt a Fidelio nyereményjátékkal ünnepelte.

A hetente új fordulókkal bővülő játékban a klasszikus zene, az opera és a kiállítás témakörében helyesen válaszolók közül húszan ajándékcsomagot nyertek, amelyek értéke egyenként több mint százezer forint. A különböző összeállítású csomagokban szerepelt többek között belépőjegy a Művészetek Palotájának műsoraira, a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjeire, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház előadására, éves belépőjegy a Ludwig Múzeumba, de a nyertesek ellátogathatnak a Hagyományok Háza produkcióira is, továbbá számos CD-lemez és DVD is gazdára talált.

A húsz szerencsés játékos (nicknév szerint: bibiko, bogumil, Dorcsella, edit46, Gebri Bernadett, Helfrich, katyu, klaress, Lippai, Nyu, Opera61, pestmegyei, pmiklos61, Ritmia, rmagdi, Terelőjuhász, thg, verocsku, zenebolond, Zsolesz181) a nyereményeket május 21-én veheti át a Művészetek Palotája Zászlóterében, majd közvetlenül ez után - már a nyereményeknek köszönhetően - másodmagával részt vehet a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Händel: Messiás-koncertjén a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Fidelio február közepén hirdette meg kritikapályázatát a 18-25 éves korosztály tagjai számára. A résztvevők egy szabadon választott klasszikus zenei hangversenyről, jazzkoncertről vagy zenés színházi (opera-, operett-, musical-) előadásról szóló, 4500-6000 karakter terjedelmű kritikával nevezhettek. A várakozáson felüli létszámú pályázók a határokon innenről és túlról is ellátták olvasnivalóval az öttagú zsűrit, amelynek tagjai Filip Viktória, Papp Tímea és Zipernovszky Kornél rovatvezetők, Kovács Sándor és László Ferenc kritikusok voltak.

A négy kategóriagyőztest a Fidelio értékes ajándékcsomaggal jutalmazza, a legjobb tollú fiatal pedig ezen felül elnyeri a Fidelio Ifjú Kritikusa címet, így fél éven keresztül rendszeresen publikálhat a Fidelio.hu hasábjain. A díjátadóra május 13-án, este hét órakor kerül sor az Óbudai Társaskörben, a Dés András-Kaltenecker Zsolt-Piri Béla trió 1705 nevű formációjának bemutatkozó koncertjén. Azok a pályázatok, amelyek szerzői ezt engedélyezték, a Fidelio.hu Nézőtér rovatában április 25-től olvashatók.

A tervek szerint a kritikapályázat ősszel tovább folytatódik: októberben színház és tánc témában lehet majd pályázni a Fidelio Ifjú Kritikusa címre - és ezúttal nemcsak a 18-25, hanem a 10-14 éves korosztályok műveit is várja a neves szakemberekből álló zsűri.