József, Bánk

Görög van a falóban

2011.08.03. 02:19

Programkereső

Valóban.

Sikerült! Itt vagyok és blogot írok! Augusztus 3-án, hajnalban. Szép. Gyémántos... Na, de hát naaa! A mai (igen, tegnapi) kőkemény próbanapot is le kellett vezetni valahogy... Szóval nem olyan rég keveredtem haza és még mielőtt a "rózsásujjú Hajnal" /by Homérosz/ ténylegesen kikélne a ködből, összefoglalom, hogyan éltem meg az eddigi próbafolyamatot!

Szóval egy ideje tudjuk, hogy a "falovas csávó" /by Gimesi Dóra/ történetét fogjuk színpadra vinni. Így a hosszú nyári szünetben vad és heves Odüsszeia olvasásba kezdtünk, valamint görög mitológia-kutatásba. És most itt vagyunk, tulajdonképpen már nagy negyedévesekként :), és elkezdtünk próbálni. Szerencsére nincs az az érzés bennem, hogy "könyörgöm, oké, hogy munkamániások vagyunk és a színház mindenek előtt, de nyár van és én nyaralni akarok és miért kell ezt ilyen korán elkezdeni?" Szóval nincs. Ezt is a nyári programjaim egyikének fogom fel, egy nagy alkotótábornak, ahol lesz sok olyasmi, amit szeretek. Mert ahogy Gábor elmondta, ebben aztán lesz minden, mint a búcsúban! (Ő nem így mondta.) De lesz benne színművészet, bábművészet, énekművészet, táncművészet, képzőművészet. "Most megmutathatjuk, mit tudunk." :)) Valahogy tele vagyok jó érzésekkel. Biztos kemény lesz ez az alig egy hónap, de a harmadik szemem azt súgja, ebből valami nagyon izgalmas és újszerű fog kisülni. Olyan színház, amilyet szeretek és közel áll hozzám. Aztán ez így is legyen, kedves Alkotógárda, mert ha nem, meg fogom bánni azt a nagy doboz kókuszos sütit /by Anyukám/, amit beviszek reggel a próbára!

Czupi Dani olyan szépen összefoglalta már, hogy mivel foglalkoztunk ma és tegnap... Hm... Bizony, fegyelem és koncentráció szükségeltetik! A nyolc szólamban ránkszabott "Katy Perry - Rihanna - Britney Spears - Lady Gaga" dalok /by Peti/ tanulása vagy tanulásának elkezdése közben már rájöttünk, hogy ez nem érikaszőlőhajlikavessző. Ennek aztán bodoralevele! Inkább. De nagyon mókásak és mívesek! Párszor egész ígéretesen szóltunk már!

Visszaolvastuk a szöveget. Vicces! :) Az elsajátítása pedig nem annyi lesz, mint mondjuk a "Rágógumi" vagy a "Nekem kukim van, neked nunid van" című slágerek szövegének megtanulása. (Bár én azokon mérhetetlenül jól szórakozom mostanában.) Na, szóval, tetszik ez a Hádész nevű srác, aki leszek. Ma már dilemmát is okozott nekem! Melyik csaj jön be neki az osztályból valójában, melyikhez húz valójában, melyiknek mit mutat és mi lehet a valóság... Kíváncsi vagyok, erről mi fog kiderülni holnap (ma) az asztali próba közben.

Na irány az ágy!

Bejegyezte: Ivanics Tamás, továbbiakban I. T.