Gábor, Karina, Ders

szerdai próbánk - asztal mellett (3. nap)

2011.08.04. 00:31

Programkereső

... avagy milyen az a próba, amikor hétből hat órát a rendező beszél?

termékeny napot zártunk.

délelőtt 10-től egy négyórás elemző próbát tartottam. mondatról mondatra haladtunk, néha szavakon ültünk percekig. és rémesen sokat beszéltem :) az asztali próbák hasznosak: ilyenkor mindig igyekszem a lehető legtöbb információt megosztani a színészekkel. mindent mondok, ami eszembe jut, megpróbálom konkrétumokra lefordítani a darabban szereplő helyzeteket. megkeresem a saját életemből az analóg történeteket, vagy együtt kutatunk ilyesmi után. az efféle beszélgetős próbán megnyílok, megnyílnak a játszók is, (remélhetőleg) csapattá kovácsolódunk, hogy jövő héten már a KÖZÖSSÉG tudjon belépni az szfe várkonyi/nádasdy termébe. sokat beszéltünk a karakterekről is. az istenfigurákról (élő szereplők), és az odüsszeia alakjairól (bábszereplők). ez a kettősség fogja végigkísérni az előadást. persze e kettősség sem maradt szó nélkül :) jöhetett az ebédszünet (andalúziai gazpacho és tejszínes répafőzelék tükörtojással, desszert helyett kávéval)!

délután 4-től 7-ig énekpróba a zeneszerzővel, ezt kintről hallgattam (közben megtanultam VALÓBAN használni ezt a blogot), és mondhatom, ígéretes! (ez nem jelenti azt, hogy egyelőre nem csúszik hamisság néha a szólamokba, de hát eddig három hétszólamú dalt tanultak egyszer három és egyszer négy és fél óra alatt... tudjátok, kedves olvasók, hogy milyen nehéz dolog 7!!! szólamban énekelni?!)

este 8-kor ismét asztali próbát kezdtünk, fáradtabban, de több nevetéssel. na jó, mondjuk ki, szétestünk kicsit (azért nem vészesen), de este 11-ig nyomtuk, így nem meglepő a dolog. viszont eljutottunk a végére; még tibinek is lett karakterszerepe a hősön túl (majd meglátjátok, hogyan!) és a házi feladat (eredménye hamarosan olvasható itt, a blogon) kiadása után hazaindultunk.

fáradt vagyok, mégis teli energiával!

i <3 ohs!

bejegyezte: tg