Csilla, Noémi

W. H. Formáció - Shakespeare szonettjei

2011.08.11. 17:30

Programkereső

Dagadu Veronika Sena, Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor egy színes szagos monstre fesztiválra 21. századi Shakespeare-t hozott.

A Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín alapvetően egy chill-zóna a Szigeten, persze csak a körülményekhez képest. A nagysátor puffjai és a koncertek élvezetét segítő fejhallgatók például kifejezetten dobnak a dolgon. Nem könnyű viszont a zenészeknek, főleg ha egy olyan improvizatív előadásról van szó, mint amilyet a W. H. Formáció hozott. Többek között ezért is fantasztikus az, amit a Szigeten hallhattunk - tizennégy Shakespeare-szonettet, 21. századi feldolgozásban. Újszerűen nyúlni valamihez, ami egyrészt mindenki számára ismert, másrészt több mint 400 éves, nem könnyű feladat - ők viszont megoldották. Ismét bebizonyosodott, hogy Shakespeare mindig aktuális.

Márkos Albert csellista és zeneszerző kezdeményezte a projektet, ami egyszerre kever több műfajt is: a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free- és modern jazz, az abstract hip-hop és a spoken word egyvelegét nem mindennap hallani. Mindehhez hozzájárul a zenészek öröme: a svung, a nevetés, az együttműködés Dagadu Veronika Sena, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor és Márkos Albert között az első szonett után nyilvánvalóvá válik a tegnapot felejteni vágyó, kényelmesen elhelyezkedett közönség előtt. A szonetteket angolul és magyarul szövegkönyv formájában olvasni is lehetett a zene hallgatása mellett, ami biztosította a lehetőséget a saját értelmezésre.

2011. augusztus 10. 17:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2011

A W. H. Formáció tagjai: Dagadu Veronika Sena (ének, szöveg), Márkos Albert (cselló), Gryllus Samu (basszusgitár), G. Szabó Hunor (ütőhangszerek, basszusgitár)