Konrád

Versenygyőztes zongoristák a Szigeten

2011.08.12. 15:27

Programkereső

Az E.ON Hungária Zrt. által szponzorált amatőr tehetségkutató pályázat nyerteseinek koncertjét szerda délután hallhattuk a Sziget Octopus színpadán.

Három fiatal muzsikussal: Barbarics Csanáddal, Fenyves Krisztiánnal és Makaji Mátéval ismerkedhettünk meg szerda délután a Fidelio Octopus összűvészeti színpadon. Felnőtt előadóművészeket megszégyenítő alázattal és elmélyültséggel adták elő műsorukat, mely a nagy hangzavarban igazi kihívás volt számukra. A szomszédos színpadról átszűrődő rockzene korántsem hozta zavarba a láthatón lelkes és büszke zongoristákat.

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín
Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Az általuk megnyert tehetségkutatóra a Liszt-év szellemiségéhez kapcsolódóan négy kategóriában pályázhattak a fiatalok. A feladat egyénileg vagy csoportosan egy tetszőlegesen kiválasztott Liszt zenemű egy jellemző részletének klasszikus módon történő vagy annak egyedileg átdolgozott, hangszerelt változatának előadása volt. A zsűri, amelynek Harcsa Veronika és Ittzés Tamás is tagja volt, a 250 ezer forintos egyéni díjat az újvidéki születésű Makaji Máté zongoristának ítélte oda, emellett a Szigeten való fellépési lehetőséget kapták a fiatalok. Ezúttal az Octopus színpadon többek közt Liszt és Debussy átdolgozásiaval, trance-es improvizációjával és több nyelven előadott rap-betéttel nyűgözte le a közönséget. Koncertjük a Fesztivál első áttáncolt éjszakája után igazi felüdülést nyújtott a fáradt és klasszikus harmóniákra éhes szigetlakóknak.