Géza

Cinemusic-koncert

2011.11.08. 16:18

Programkereső

December 5-én a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar, Tóth Vera és Pély Barna közreműködésével lép fel a Művészetek Palotájában.

A koncertet a Klasszik Rádió 92.1 rendezi, melynek igazgatója, Nagy Tamás ezt nyilatkozta: "A filmzenék a klasszikus szimfonikus hagyományból táplálkoznak, filmzenei műsor is van a rádióban, ezért gondoltunk arra, hogy a Klasszik Rádió 92.1 egy filmzenei koncerttel lepi meg a zenerajongókat. A Budafoki Dohnányi Zenekart kértük fel, mint a műfaj egyik legjobb hazai előadóját, mutassa meg, a klasszikus zene napjainkban is élő, sőt a filmek nem is lennének annyira hatásosak a bennük felcsendülő dallamok nélkül."

Mivel a produkcióra már minden jegy elkelt, 16 órától nyilvános főpróbát tartanak, ahol (és természetesen az esti koncerten is) a Tenkes kapitányától, a Star Wars-on és a Karib-tenger kalózain át a Valami Amerikáig csendülnek fel az ismert dallamok.

Cinemusic plakát
Cinemusic plakát

A Klasszik Rádió 92.1 szervezte következő koncerttel 2012. május 5-én találkozhatunk, amikoris a keringőkirályként emlegetett sztárhegedűs, André Rieu és a Johann Strauss Zenekar lép fel az Arénában.