Mátyás

Újra Budapesten a Havasi Symphonic Concert Show!

2011.11.25. 16:42

Programkereső

Kizárólag 2011. december 3-án lesz látható idén Havasi Balázs, a világ leggyorsabb kezű zongoraművészének monumentális szimfonikus produkciója.

A nemzetközi zenei szakma a 2010-es év legnagyobb meglepetéseként értékelte a szimfonikus zene, a világzene és a popzene eddig nem hallott fúzióját. A koncerten hatalmas kivetítők, speciális színpad, a legmodernebb hang- és fénytechnika, a Dohnányi Szimfonikus Zenekar, az Akadémiai Kórustársaság és 25 szólista bizonyítja be: Magyarország (világ)zenei nagyhatalom.

Havasi Symphonic
Havasi Symphonic

Az ősbemutatót követően a produkció világ körüli turnéra indult, először az ázsiai, majd az amerikai térségben öregbítve a magyar zenészek hírnevét. Havasi Balázs zongoraművész, a show zeneszerzője bemutatkozhatott többek között a TED Global konferencián Skóciában, a Rai Uno televízióban Olaszországban, vagy a kínai nemzeti híradóban, melyet közel 600 millió ember kísért figyelemmel. A HAVASI Symphonic az elmúlt két év leforgása alatt 7 platinalemezt ért el, a projektről készült video-kat több mint 700.000-en látták a youtube-on. A monumentális produkció idén Magyarországon kizárólag december 3-án lesz látható a Kongresszusi Központ színpadán!

"Négy éves korom óta életem a zene. Az eltelt 31 évben rendületlenül hittem olyan álmokban, melyekről sokan sokszor tanácsolták nekem, hogy jobban tenném, ha elfelejteném őket. Miért nincs még mindig igazi, széles körben ismert magyar világsiker egy olyan területen, mint a zene, ahol szakmailag mindig is köztudottan az élvonalhoz tartoztunk? Talán mert hiányzott a töretlen hit egy álomban. És talán hiányzott még egy fontos dolog: az összefogás. Közösen dolgozni úgy, hogy miközben mindenki a maga tudását és tehetségét veti latba mégis a közös cél elérésében leli örömét. Az elmúlt két évben én csak egy katalizátor voltam. Közel 150, a zene területén kiemelkedő tehetségű ember dolgozott együtt egyetlen célért: megmutatni a világnak, hogy szerényebb anyagi forrásokat kreativitással és tehetséggel pótolva létre lehet hozni valamit, amivel egy tizenmilliós országból indulva százmilliókat ejthetünk ámulatba. Én személy szerint mindent a kitartásomnak és a magyar zeneoktatásnak köszönhetek. Sokan azt gondolják, hogy előbb külföldre kell ahhoz menniük, hogy a hazai közönség szeretetét elnyerjék. Én nem hiszek ebben. A magyar publikum érző és értő emberekből áll, akik megérzik és szeretettel viszonozzák az őszinteséget. A Kongresszusi Központ színpadán állva szeretném elmondani a zene nyelvén, hogy az álmok igenis valóra válhatnak..."

Havasi Symphonic Concert Show

2011. december 3. Kongresszusi Központ