Klaudia

Kokas Katalin és Markovicék Fábry első köztévés show-jában

2012.02.02. 14:00

Programkereső

Kultúrdömpinggel indít a FÁBRY: a február 2-i adásban Zelnik István és Rúzsa Magdi is a népszerű showman vendége lesz.

Fábry Sándor a hosszúra nyúlt téli álom után új díszletben, hazai és nemzetközi sztárvendégekkel tér vissza a képernyőre. A FÁBRY február 2-án, csütörtökön, 21 órától látható adásában a világ legnépszerűbb balkáni rezesbandája, a Boban és Marko Markovic Orkestar is fellép - mi több, ők adják a műsor főcímzenéjét. Szó lesz az adásban Zelnik István aranymúzeumáról, Kokas Katalin Stradivari-hegedűjének különös történetéről, Mocsai Lajos pedig férfi kézilabda-válogatottunk legutóbbi szerepléséről mesél.

A FÁBRI első adása
A FÁBRI első adása

A néphiedelem szerint február 2-án a medve előjön a barlangjából, és ha meglátja az árnyékát, akkor visszabújik még téli álmot aludni. Fábry Sándor saját bevallása szerint hasonló bőrben érzi magát, kilenc hónapos távollét után tér vissza új műsorával - ezúttal már az m1 képernyőjére. A hasonlatra rácáfolva a showman azonban jól érzékelhetően nem ijedt meg a saját árnyékétól: műsorának első, kedd esti felvételén az ígéreteknek megfelelően a korábbinál jóval több időt szánt saját monológjára, mi több, még a felvétel átállásaiban is a tőle megszokott „humorbonbonokkal" szórakoztatta a Millenáris Teátrum közönségét. Az adásból kiderül, hogyan segíthetnék ki a devizaválságból a magyarok Svájcot, de a showman a tőle megszokott szóvirágokkal dobálózva viccet csinál még a visszatéréséről született főcímekből is. A már ismert műsorelemek közül az első adásban számos praktikus találmánnyal tér vissza a Dizájn Center, vendégmunkás tapasztalatairól számol be az újrafazonírozott Ilonka néni, és természetesen nem maradnak el a szó valódi értelmében vett sztárvendégek sem.

A FÁBRI első adása
A FÁBRI első adása

Zelnik István a tavaly ősszel megnyitott Délkelet-ázsiai Aranymúzeumról és a gyűjtemény történetéről beszél a műsorban, az ismert hegedűművész-házaspár, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás pedig a szinte véletlenül felfedezett, s utóbb használatra megkapott Stradivari-hegedű eredetét tárja fel. Érkeznek még az MKB Veszprém kézilabdacsapatának játékosai, Császár Gábor, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc, akik szövetségi kapitányukkal, Mocsai Lajossal a válogatottunk horvátok elleni, döntetlennel végződött Európa-bajnoki mérkőzésének vitatott, utolsó másodperceit elevenítik fel. A műsor közönségét szórakoztatja a Boban és Marko Markovic Orkestar is, a népszerű balkáni rezesbanda Rúzsa Magdival ad elő közös dalt a Fábry első adásában.