József, Bánk

Kilencen a New York Café bárzongorista verseny negyedik fordulójában

2012.02.06. 11:47

Programkereső

A február 12-én megrendezendő esten filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatnak a versenyzők.

A január 29-i harmadik fordulóban az operettek és a popslágerek világába kalauzoltak New York Café bárzongorista verseny résztvevői. Előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a 80-as, 90-es évek könnyűzenei 12-es listáját Nyári Károly zsűrielnök állította össze.  Szentpéteri Csilla, Rakonczai Viktor és  Nyári Károly vasárnap - a hangszeres tudás mellett - a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte a leginkább. A forduló után hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben, Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal az internetes szavazók döntésére várt. 

New York Café Bárzongorista verseny
New York Café Bárzongorista verseny

A két lehetséges továbbjutó produkciói a http://www.barzongorista.hu/ oldalra kerültek fel, ahol az internetes szavazók A párbajra összesen 258 voks érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott - ő készülhet tehát kettejük közül a február 12-én megrendezendő negyedik fordulóra. A versenyben maradt zongoristák tehát: Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula - ők filmzenék, valamint Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágereinek előadásával bizonyíthatják rátermettségüket a negyedik fordulóban.

New York Café Bárzongorista verseny
New York Café Bárzongorista verseny

A New York Café bárzongorista verseny során összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az utolsó, március 31-i gálaestre heten maradnak, közülük kerül ki az, aki megnyeri a New York Café egymillió forint értékű, öt est megtartására szóló szerződését. A művészek a "világ legszebb kávéházának" impozáns falai között a Roland csúcsmodelljét, a V-Piano Grand-t szólaltathatják meg. A „korlátlan lehetőségek zongorája" testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között.

New York Café Bárzongorista verseny
New York Café Bárzongorista verseny

A február 12-i estre már elfogytak a jegyek, de a következő, február 26-án tartandó fordulóra, valamint a március 31-i gálaestre már lehet asztalt foglalni a www.barzongorista.hu oldalon.