Júlia, Rita

A zongoránál: Darvas Ferenc

2012.02.25. 07:48

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és merüljön el az ’50-es, ’60-as évek kupléinak világában!

Darvas Ferenc édesapja, Darvas Szilárd az ötvenes évek egyik legnépszerűbb magyar művésze volt. Első szerzeménye 16 évesen Darvas Szilárd egyik verse, A pesti villamos megzenésítése volt, amelyet a Magyar Rádióban Mezey Mária előadásában mutattak be.

Az egyik legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, alkalmi együtteseivel közreműködő is. Munkássága egyik fontos részét képezik a színházi dalok: többek közt Bereményi Géza szövegeire írt zenét, de a legfontosabb szerzőtársa Várady Szabolcs. A Darvas-Várady szerzőpáros 2010-ben is írt új dalokat, a Radnóti Színház számára Heltai Jenő Naftalin cím darabjához. Számos filmhez, tévé- és rádiójátékhoz komponált zenét. Zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson.

Darvas Ferenc elismert zongorakísérő, mások mellett Csákányi Eszter, Koltai Róbert és Eszenyi Enikő partnere. Kissé bizarr, de minden bizonnyal szórakoztató hobbija a négyjegyű számok fejben szorzása.

Juhász Előd, a Szalay Művészeti Szalon házigazdája
Juhász Előd, a Szalay Művészeti Szalon házigazdája

Darvas Ferenc koncertjének a Budapesti Ügyvédi Kamara székházának Díszterme, a Szalay Szalon ad otthont. A megnyitás óta itt szólókoncertek, zenekari estek, különleges operaelőadások és kvalitásos könnyűzenei, illetve beszélgetős programok szórakoztatják a nagyérdeműt. A Szalay Művészeti Szalon programjainak házigazdája a neves „zenei hídépítő", számtalan televíziós zeneprogram szerkesztője és műsorvezetője, Juhász Előd.

Február 29-én belefeledkezhet egy kis időre az '50-es, '60-as ével kupléinak, dalainak világába, mintha csak megint egy hamisítatlan pesti presszóban ülne...

Ha helyes válaszát 2012. február 28-án 12 óráig beküldi, részt vehet Darvas Ferenc koncertjén a Szalay Szalonban február 29-én, eset hét órától.

Kérdésünk: Mióta várja programokkal a látogatókat a Szalay Művészeti Szalon?