Mátyás

Gasztronómia Hegyi Barbarával és Grecsó Krisztiánnal

2012.03.05. 09:07

Programkereső

Ízek a világ minden tájáról, 111 recept, elegáns menük stressz nélkül, Gordon Ramsay mesterkurzusa, gyerekekkel a konyhában, konyhai dizájn, szendvicslakoma – a felsorolás csupán ízelítő az első lapszám gazdag kínálatából.

A Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventu Commerce Kft. 2012. február 29-én indította útjára a BBC GoodFood Világkonyha magazint. A Kossuth Kiadói Csoport a folyamatos profilbővítés részeként 2011 márciusában jelentette meg a BBC History világtörténelmi magazint, amely az elmúlt év sikermagazinja lett. A most megjelenő lap a hitelességéről és megbízhatóságáról közismert BBC lapcsalád második tagja, amely Angliában húsz éve jelenik meg igen magas példányszámban.

A színvonalas, közérthető, fantasztikus fotókkal illusztrált, könnyen, gyorsan és praktikusan elkészíthető recepteket tartalmazó magazin sok olvasót ösztönözhet arra, hogy kedvet kapjon a főzéshez és felfedezze az étellel való közvetlen kapcsolat örömét. A hónap utolsó péntekén megjelenő lap 108 oldalon mutatja be azt, ahogy a világ főz. A hazai gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek a világ leghíresebb sztárséfjeinek zseniális receptjei, ötletei.

GoodFood: Grecsó Krisztián
GoodFood: Grecsó Krisztián

Az első lapszámban Gordon Ramsay mutatja meg, hogyan lehet az ízletes és szemet gyönyörködtető tavaszi zöldséges sült csirkét elkészíteni. Hegyi Barbaráról megtudhatjuk: nem kérkedik azzal, hogy remek szakács. Egyszerűen csak főz. Szeretettel, lelkesedéssel és minden egyes falatban érezhető életörömmel. Szatmári Ferenc, a Borbíróság Étterem és a Hónap séfje is a várva várt tavasz ízeit, illatait komponálta bele négyfogásos ajánlatába. A tavaszt köszöntve a címoldalon a húsvéti ünnepi asztal királynője, a kalács szerepel - Egervári Erika cukrász-péktől megtanulhatják, miként lehet a fehérboros-medvehagymás kaláccsal még különlegesebbé tenni az ünnepet.

Grecsó Krisztián költő, író receptjeit és gasztronovelláját osztja meg az olvasókkal. A húsvét jegyében Gódor András, a "Sonkás", aki az ország leggazdagabb sonkaválasztékával dicsekedhet, három sonkareceptet kínál. A táplálékallergia témakörben Kovács Judit dietetikus szakértő segít eligazodni. Mautner Zsófia hónapról hónapra egy-egy nemzet gasztronómiai kultúráját és receptjeit mutatja be. Akik pedig könnyedén és lazán szeretnék elkápráztatni ismerőseiket, családtagjaikat, próbálják ki Kuurcz Attila, az Innio séfje receptjeit.

A lap főszerkesztője Izbéki Gábor, aki szerint a magazin kinyitja az ajtót, szélesre tárja az ablakot és megmutatja, milyen sokízű is a világkonyha. A lap legfőbb erényének a látványos, "beszédes" képanyagot, az egyszerű, közérthető tartalmat tartja, amely azt eredményezheti, hogy aki kézbe veszi, az bátran szemezget a receptek között és el is készíti azokat. A lényeg: szorítsanak neki helyet a konyhapulton, hogy mindig kéznél lehessen!