Zelma, Rajmund

Tavaszi megújulás a Fidelio.hu-n

2012.03.21. 09:36

Programkereső

Örömmel tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a Fidelio.hu március 21-től frissített külsővel jelentkezik, továbbá számos apró és néhány nagyobb újdonságot vezet be.

Mint azt már talán sokan észre is vették, megújult és kissé átrendeződött a Fidelio.hu fejléce. A bejelentkezésre/adatmódosításra, regisztrációra és információ küldésére szolgáló gombok átköltöztek a logó mellé, a jobb felső sarokban található cikk-kereső felületét így látványosabbá tudtuk tenni. A menüsor immár tükrözi a rovatok színeit, így új látogatóink számára is egyértelmű a Fidelio.hu színkód-rendszere. Lényegesebb változás, hogy az alapvetően népzenével foglalkozó Folk beolvadt a korábban Jazz/Világzene néven megszokott "sárga" rovatba, mely ezentúl Jazz/World/Folk néven található meg. Gyerek rovatunk immár a Fidelio Média Kft. néhány hónapja indult gyerekprogram-magazinja, a Bóbita nevét viseli. (A régi linkek természetesen továbbra is működnek.) Szintén a közelmúltban indult el az igényes könnyűzenei és crossover produkciókkal, illetve társművészetekkel foglalkozó Light rovatunk.

A Fidelio.hu nyitólapjának megszokott felépítésén csak finoman módosítottunk: a felső, kiemelt szekcióban ezentúl több friss cikket tudunk ugyanakkora felületen elhelyezni, a rovatok legfontosabb anyagait gyűjtő dobozok pedig a korábbinál látványosabban elkülönülnek egymástól. Még 2011-ben kaptak helyet a nyitólapon utazási és vásárlási ajánlataink, ezek részletei a Travel, illetve Shop menüpontok alól, valamint a tallózható dinamikus ajánló dobozokból elindulva találhatók meg. Újdonság a nyitólap jobb oldalán a heti színházi, tánc- és zenés színházi premiereket tallózó oldalunk, továbbá a Fidelio Média Kft. nyomtatott kiadványait - a Fidelio Magazint, a Bóbita Magazint, illetve a különszámokat - kínáló, valamint a Fidelio.hu heti hírlevelére történő közvetlen feliratkozási lehetőséget biztosító felület. Bízunk benne, hogy Olvasóink megtisztelik figyelmükkel periodikumainkat is.

Cikkeink megjelenésében a legnagyobb újdonságot már február 1. óta észrevehették: ekkor tértünk át a nagyméretű fotók és videók használatára, hogy írásaink ne csak tartalmuk, de illusztrációik miatt is felkeltsék Olvasóink figyelmét. Ekkortól találkozhatnak cikkeink végén a kapcsolódó rendezvények részleteihez vezető, a Fidelio.hu programkeresőjére mutató linkekkel. Olvasóink kérésére finomítottunk játékaink helyes megfejtésének, illetve a fórumhozzászólások beküldésére szolgáló felületeken is - reméljük, hogy erőfeszítéseinket még több helyes megfejtéssel és hozzászólással honorálják.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Olvasóink már felfedezték és megszerették a cikkek mellett a programok, a fórumok és a Fidipédia oldalai mellett is megtalálható forgó cikkajánló dobozt, melyben - szintén február 1. óta - kiemelt anyagainkat ajánjuk a címoldalra ritkábban kattintó látogatók figyelmébe. Hasonló megoldással mostantól bizonyos cikkeink alatt is találkozhatnak - bízunk benne, hogy élnek majd a további olvasnivalókat kínáló lehetőséggel.

A Fidelio.hu fejlesztői csapata a következő hónapokban is számos újdonsággal készül, hogy az oldal fennállásának 2012 őszén esedékes tizedik évfordulója Olvasóink számára is emlékezetes maradjon.

Kíváncsian várjuk Olvasóink véleményét, észrevételeit, netán hibabejelentéseit. (Ha oldalainkon rendellenességet észlel, először érdemes az oldalt frissítését, újra betöltését megkísérelni!) Ön mit szól hozzá? Szóljon Ön is hozzá!