Alfréd

Golden retrieverek a zongoránál

2012.03.24. 16:08

Programkereső

Zongorázni tanítja két kutyáját egy francia nő: mindketten jobblábasok.

A golden retrieverek saját "ebzongorán" játszanak, padlópianínónak is mondható hangszeren, mivel a billentyűzetet nem magasítják lábak. A két kutya a négykezes mintájára akár négymancsost is játszhatna, de egyelőre pusztán fél lábbal paskolgatja a billentyűket. Gazdájuk szemben ül velük és előjátssza furulyán a dallamot 1-2-3 hangra elaprózva, ebei pedig utánamennek és fegyelmezetten lépkednek a kellő billentyűre gazdájuk felszólítására. A nagyobb testű "basszusebnek" van a könnyebb dolga, ő kevesebbet nyomkod, a szólista pedig láthatóan lelkesebben muzsikál.

A trióról készült videó megtekinthető a világhálón - eddig közel negyedmillióan nézték meg. A kutyás nőt az indította az ebek zenei képzésére, hogy egy zongorázó macskának kirobbanó sikere van a neten: eddig 23,6 millióan látták a videóját. 

Ami a két produkciót illeti, a macska ugyan két manccsal játszik és látványra profibbnak tűnik, mégis macskazenét produkál, műve rögtönzés. A két kutya viszont nem kénye-kedve szerint játszogat, hanem a Szamárindulót - más címen Bolhavalcert - "nyomja", bár túl lassan ahhoz, hogy könnyedén felismerhető lenne.