Zelma, Rajmund

Ki lesz az év bárzongoristája?

2012.03.28. 16:01

Programkereső

Március utolsó hétvégéjén végre eldől, ki lesz a New York Café Bárzongorista Verseny első számú győztese. A döntőre március 31-én a New York Palace Róma termében kerül sor. A tét nagy: a nyertes jutalma az egymillió forintos fődíjon kívül egy öt részes koncertsorozat lehetősége.

A döntői versenyzői Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó és Szűcs Gyula lesznek. Az est két részből áll majd. Az első szakaszban zongoristák - a szabadon választott szerzemények előadása után - Nyári Alizzal és Nyári Edittel szólaltatnak meg ismert és népszerű könnyűzenei slágereket. A feladat lényege az, hogy kiderüljön: a zenészek miként tudnak alkalmazkodni és tudják kísérni az énekeseket. A forduló végén három versenyzőtől búcsúzunk.

New York Café bárzongorista verseny
New York Café bárzongorista verseny

Az est második részében a három, főnyereményre esélyes zongorista ugyanazt a dalt adja majd elő. Ezt Nyári Károly zsűri elnök jelöli ki. A három művész mindegyike nyertesnek számít, hiszen mind a hárman értékes díjban részesülnek. Az első helyezett egy 1 millió forint értékű, öt estre szóló szerződést nyer, a második és harmadik helyezett pedig utazást.

Mint ahogy eddig is bevett gyakorlat volt a New York Café Bárzongorista Verseny elődöntőin, nem csak a zsűrinek, a közönségnek is lesz lehetősége kinyilvánítani véleményét. Éppen ezért lesz közönségdíj is: a vendégek a hat finalista közül szavazhatnak arra, aki számukra a legmeggyőzőbb volt. A közönség kedvence egy négy személyes vacsorát nyer a New York Palota Salon éttermébe. A döntőre korlátozott számban állnak még jegyek rendelkezésre, további információt a www.jegymester.hu oldalon találhatnak!