Zelma, Rajmund

Kulka János a konyhában

2012.03.29. 16:30

Programkereső

Ízelítő a GoodFood Világkonyha áprilisi, második lapszámából.

Kulka János négyfogásos ételsort készített, közben pedig rengeteget mesélt magáról, a főzésről és a szeretetről. A főzés kikapcsolódást jelent számára a hétköznapokból: végre valami egészen mást csinál, mint amit nap, mint nap szokott - mondja. Alkot, de nem úgy, ahogy a színpadon vagy a kamerák előtt. Attól a legboldogabb, hogy látja, ahogyan a különböző anyagokból a keze alatt létrejön "valami" új. Valami, aminek íze van, amire jó ránézni, és amit örömmel kínál másoknak is, mert finom. A GoodFood áprilisi lapszámában olvasható a színész zöld spárgás-fehérboros rizottója, a családi recept alapján készült sonkás remegős és egy citromos álom nevű desszert is.

Kulka János
Kulka János

Encs, Petőfi út, Budapesttől 214 kilométerre. Elsőre az ember akár el is sétálhat az Anyukám mondta elnevezésű étterem mellett anélkül, hogy észrevenné, merthogy szerényen húzódik meg egy sarokban. De hiszen innen is kapta az eredeti nevét: a Sarok. És ebből lett mára az ország kedvence, az Anyukám mondta. Ketten viszik, a Dudás testvérek. Szilárd a főúr, Szabolcs pedig, aki két évvel idősebb az öccsénél, főnök a konyhában és a pizzasütő kemencénél. Zavarba ejtően őszinték mindketten, teli jókedvvel, mediterrán lazasággal. A receptek, amelyeket az áprilisi lapszámban megosztanak az olvasókkal: sült velős csont petrezselyem salátával, házi kenyérpirítóssal; kismalac hagymapürével; tavaszi csusza; ordás canolli.

Dudás Szabolcs
Dudás Szabolcs

Gordon Ramsay ezúttal vaníliafagylaltos profiterolt készít karamellöntettel - a recept a Hónapról Hónapra rovatban olvasható. Mindezek mellett még 114 kipróbált recept található a március 30-án megjelenő újságban.