Alfréd

Pánsíppal a világ körül

2012.03.29. 13:05

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és vegyen részt a Szalay Szalon következő programján!

A Szalay Szalon március 28-ra meghirdetett koncertje Tabányi Mihály hirtelen megbetegedése és kórházi ápolása miatt elmarad. A Szalon következő programja így Steve Taylor-Szabó pánsípművész fellépése lesz 2012. április 4-én, szerdán este fél hétkor.

Steve Taylor-Szabó
Steve Taylor-Szabó

Szabó a '70-es évek óta járja a világot hangszerével, a legtöbbször az Egyesült Államokban lépett fel, de itthon is jól ismert művész. Játékának különlegessége, hogy hangszerével - a szó legteljesebb értelmében - mindent tud: repertoárján megtaláljuk a barokk és klasszikus zenét épp úgy, mint a legnagyobb filmslágereket, könnyűzenei örökzöldeket. Évtizedek óta emberek tömegét kápráztatja el a pánsíp csodálatos hangjával. Rengeteg munkájának és kitartó gyakorlásának köszönhetően nagy tapasztalattal „kezeli" ezt a hangszert, aminek köszönhetően virtuózak és művésziek a játékai. Mindig megadja a kellő tiszteletet hallgatóinak azáltal, hogy nem rutinból játszik. Mindig gyakorol - nem is csoda, hogy a világ tíz legjobb pánsípművészei közé választották. Eddigi munkái során négy zenei albumot állított össze, amiben klasszikusok, népi zenék és más ismert dalok csendülnek fel. Hazánkban sokszor koncertezik templomokban, művelődési házakban és más rendezvényeken. Szívesen tanít másokat pánsípozni, és remek segítséget tud nyújtani jó hangszer választásában.

Ha április 2-án 12 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet a pánsípművész április 4-i koncertjén a Szalay Szalonban.

Kérdésünk: Milyen hangszeren játszik Tabányi Mihály?