Beáta, Izolda, Lea

5 éves a Korda Stúdió

2012.05.11. 12:39

Programkereső

A Korda Stúdió 5 éves, a Pincefesztivál 10 éves jubileuma alkalmából nagyszabású programokkal készül a Korda Filmpark Etyeken május 19-20-án.

Az immár öt éve sikeresen működő Korda Stúdió múlt év júliusában nyitotta meg, a filmgyártás iránt érdeklődő közönség számára a Korda Filmparkot. "Az őszi Kezes-lábos Fesztivál bebizonyította, hogy rendkívül nagy az érdeklődés a kaszkadőrök bemutatói és kaszkadőrtrükkök iránt. Ezért döntöttünk úgy, hogy ez alkalommal, május 19-20-án Kaszkadőrnapokat tartunk a stúdióban" - nyilatkozta Somkuti András, a Korda Filmközpont ügyvezetője.

Korda látogatóközpont
Korda látogatóközpont

Gulyás Kiss Zoltán, a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke és csapata fogja "belakni" a Hellboy 2 című hollywood-i produkció New York utcai díszletét, illetve lovas, jelmezes kaszkadőrjelenteket mutatnak be a nagysikerű Borgias TV-sorozat reneszánsz díszletében. A show-k szünetében a kaszkadőrök kaszkadőrtréninget tartanak a érdeklődő látogatók részére.

A látványos filmes kiállítással rendelkező szórakoztatóipari komplexum ez év márciusától újabb interaktív programmal bővítette szolgáltatásai körét. Közép-Kelet-Európa egyetlen filmes tematikus parkja nemcsak varázslatos világot tár a látogatók elé, hanem be is vonja őket a filmkészítés egyes gyártási folyamataiba. Így lesz ez a rendezvény alkalmával is, ahol előzetes bejelentkezés alapján lehet bekerülni egy-egy 10-15 fős stábba, a Filmbuilding program csapatába. A program keretében rövid-játékfilm készül, ahol az arra jelentkező látogatók belekóstolhatnak a forgatások hangulatába, a színészek és a forgató stábtagok munkájába.

A Korda Stúdió falai között forgott többek között a The Borgias című TV-sorozat két évada, a Pokolfajzat 2 - Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig, A katedrális című TV-sorozat folytatása, a Kaméleon, A Valami Amerika 2, valamint számos magyar és külföldi videóklip és reklámfilm is.