Timót, Xénia

Borfesztivállal ünnepli nyitását a belváros új borbárja

2012.05.21. 12:57

Programkereső

Az Erzsébet tér borbárja május 31-én nyílik és egy belvárosi fesztivállal ünnepli debütálását.

A Time for Wine nem egy borfesztivál a sok közül, hanem az a rendezvény, amely a kisebb, minőségi, ám még ismeretlen pincészeteket, valamint a méltán népszerű finom borok készítőit fogja össze egy hangulatos, ingyenes, belvárosi rendezvényen. A május 31. és június 3. közötti fesztiválon a legismertebb és kevésbé ismert, ám annál figyelemreméltóbb pincészetek egyaránt kiállítják boraikat az Akvárium Klub parkjában.

A Time for Wine fesztivál szerevezői a négynapos rendezvényen egy minőségi borválogatást készítenek az igazán ínyenceknek, ahol a népszerű borászok termékei és azoknak a pincéknek a különleges tételei mutatkoznak be, akik önerőből nem jutnak el a nagyközönségig. A Time for Wine szakértő csapata most egy közös kikapcsolódásra hívja az általa felfedezett pincészeteket, a gasztronómia legfontosabb döntéshozóit, valamint a közönséget.

Bock József
Bock József

A belváros szívében, az Akvárium Klub parkjában egy olyan oázis létesül, ahova akár munka után is betérhetnek a vendégek egy finom rozéra vagy egy laza beszélgetésre a bor készítőjével. A családias hangulatú fesztivál elsősorban a kísérletezésről, az új ízek megismeréséről szól. A helyszínen huszonkét borász állítja ki finomságait, különlegességeit. A hajnal 2 óráig nyitva tartó rendezvény kínálatából a borokhoz illő sajtok, desszertek, egytálételek és persze az élőzene sem hiányzik majd. A belépés díjtalan, 500 forintos pohárdíj ellenében a vendégek visszaváltható üvegpohárból élvezhetik az ízeket.

"Ez a Fesztivál nagyon jó lehetőség a Csutorás Pincének, hiszen Budapest legfrekventáltabb helyén jelenhetünk meg és találkozhatunk a fogyasztókkal, mutathatjuk meg termékeinket, köztük az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok új borait" - árulta el Csutorás Ferenc, aki hozzátette, az új pincének és márkának két társtulajdonosa Mészáros Péter és Csernus Imre.

Bock József, Villány egyik leghíresebb bortermelője, noha széles vendégkörrel rendelkezik, a mai napig fontosnak tartja a személyes kapcsolattartást: "Szakítsunk időt a borra, ezt sugallja nagyon helyesen a fesztivál neve. Én pedig úgy érzem, személyesen is ott kell állnom az ilyen nemes kezdeményezések mellett" - mondta Bock, aki jól ismert minőségi borait hozza az újonnan nyíló fesztiválra.

Kiállító pincészetek: Gere Attila Pincészete, Csillagvölgy Pincészet, Bock Pince, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Mészáros Borház, Merfelsz Pince, Eszterbauer Borászat, Rókusfalvy Pince, Figula Pincészet, Kővirág Pincészet, Pócz Pincészet, Frittmann Borászat, Ludányi Pince, Lisicza Borház, Gróf Buttler, Csutorás Pince/Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Hagymási Pincészet, Thummerer Pince, Füleky Pincészet, Patricius Borház, Kardos Gábor Pincélszete, Feind Borház.