Márk

György Ádám nyitja a labdarúgó EB-t

2012.06.03. 09:05

Programkereső

A fiatal zongorista június 8-án a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján lép fel Varsóban az esemény egyetlen magyar résztvevőjeként.

György Ádám, az ifjú magyar zongoraművész januárban a New York-i Carnegie Hall-ban adott teltházas koncertjével ünnepelte 30. születésnapját. György Ádám, akit a nemzetközi közönség a világ számos országában rocksztároknak kijáró rajongással ünnepel, különleges műsorral készül az eseményre, amelyet a televízióban várhatóan 300 millióan kísérnek majd figyelemmel világszerte.

Az ifjú zonforista természetesen Chopint fog játszani Varsóban. "Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel az általa képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra."

György Ádám
György Ádám

György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban új albumának, az Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart promóciója kapcsán, amely áprilisban jelent meg és már az iTunes-on is elérhető. A magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: a CNN World Report "születő csillag" jelzővel illette.

A magyar művész hozzá méltó nemzetközi csapattal készül az EB megnyitójára. Az olasz származású Karmatronic személyében talált alkotótársra, aki remixek során dolgozott olyan világhírű előadóknak, mint Beyonce, Kelly Rowland, Britney Spears, 3 six Mafia, The Pussycat Dolls vagy Shakira. György Ádám zongoraművész és Karmatronic DJ különleges produkciója különböző zenei stílusok találkozása. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kíséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.