Konrád, Tivadar

Pop-akadémia indul Bécsben

2012.06.05. 11:38

Programkereső

A tantervben populáris és világzene szerepel, a hiánypótló képzés a zenei karriert vagy a továbbtanulást készíti elő.

A kor igényeihez és kihívásaihoz igazodva ősztől pop-akadémia kezdi meg működését az osztrák fővárosban. "A pop-akadémiával betömjük a Bécs nyújtotta zenei képzésben tátongó lyukat. A kínálatnak ugyanis nem szabad figyelmen kívül hagynia a fiatalok igényeit. Az akadémiával azokat érjük el, akik a hagyományos zenei képzésen kívül eső területeken szereztek magas szintű ismereteket" - magyarázza Christian Oxonitsch, Bécs város oktatási ügyekért felelős városi tanácsnoka. A Gasometer B tornyában helyet kapó intézményt a város 1,2 millió euróval támogatja, működtetője a diakónus Johann Sebastian Bach Zenei Iskolája lesz.

Sokhangú világ - hangszerkiállítás
Sokhangú világ - hangszerkiállítás

Az akadémia 2012 őszén indul mintegy 120 tehetséges és elkötelezett diákkal, akik már rendelkeznek autodidakta módon elsajátított zenei ismeretekkel és legalább egy hangszeren játszanak. A jazzre és popra koncentráló képzést abszolválva a végzősők felkészülten indulhatnak neki zenei karrierjüknek vagy folytathatják tanulmányaikat a hagyományos zenei oktatást nyújtó intézményekben. A tervek szerint a pop-akadémia 2015-re épül ki teljesen, ekkorra 800 feltörekvő zenészpalánta jár majd ide. Az intézményt egy 120 állóhelyes kis színpaddal, egy music cube-bal is kibővítik, amelynek hatalmas ablakán keresztül az erre járók is bepillanthatnak az itt zajló próbákba, fellépésekbe.

A pop-akadémia célja, hogy a zenei karrierre vagy a továbbtanulásra való felkészítés mellett más kultúrák zenéjével is megismertesse diákjait, továbbá párbeszéd és kooperáció révén otthont adjon az itt élő közösségek speciális zenei irányzatainak is.

Jelentkezni 2012. június 15-ig lehet a mail@bach-musikschule.at címen.