Konrád, Tivadar

Szavazzon a Fidelióra! - VOLTfolió közönségdíj

2012.06.15. 10:36

Programkereső

A VOLTfolió Kulturális Médiadíjakkal a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a zenész szakma és a közönség.

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét a Gourmet Fesztivál nyitó napján a budapesti Millenárison. A VOLTfolió életműdíját idén Göczey Zsuzsa rádiós zenei szerkesztő kapta, az elismerést Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója adta át. Göczey Zsuzsa a díjat átvéve megjegyezte, a VOLTfolió-díj számára olyan, mintha az Oscar-díjat kapta volna meg.

A magazinok versenyében a Magyar Narancs hetilap kapta a díjat. Az újságírók versenyében Kiss Krisztina lett a győztes. A legjobb portálnak az index.hu hírportált választotta a zenészszakma, a legjobb zenei portál a quart.hu lett. A tévéadók között a Magyar Televízió m1 csatornája győzedelmeskedett, a legjobb műsorvezetőnek járó elismerést Gundel Takács Gábornak ítélték oda. A televíziós műsorok versenyében az RTL Klub műsora, a XXI. század győzött. A legjobb rádió az idén is a Petőfi Rádió lett, amelynek Akusztik című műsora elnyerte a legjobb rádióműsornak járó díjat. A rádiós műsorvezetők közül Csiszár Jenőt, a Class FM műsorvezetőjét találta a legérdemesebbnek a szakma. A budapesti klubok közül idén az A38 győzedelmeskedett, a legjobb vidéki szórakozóhelynek a szegedi JATE Klubot választották a zenészek.

VoltFólió logo
VoltFólió logo

Az esemény házigazdái, Varga Líviusz zenész és Németh Judit énekes hangsúlyozták: a VOLTfolió-díjakat 11 éve adták át először, az elismerést a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj - melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez - a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt. Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyenek részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora.

Az elismerésekhez egy közönségdíj is társul, amelyre már lehet szavazni ITT. A közönség eldöntheti, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartja a legjobbaknak. Portál kategóriában a Fidelio.hu is esélyes lehet a közönségdíjra, hiszen benne van az öt nominált között a Hvg.hu, az Index.hu, a Kultúrpart és az Origo mellett. A közönségdíjat augusztus 5-én, a Magyar Dal Napján adják át a Sziget fesztivál -2. napján.