Sándor, Ede

Jazzy Fesztivál idén is!

2012.08.04. 11:15

Programkereső

A tavalyi nagy sikerrel való tekintettel szeptember 21. és 23. között ismét az igényes zenéé lesz a főszerep a Millenárison. A Teátrum színpadán fellép a London Community Gospel Choir, Chuck Loeb gitáros és a De Phazz.

A London Gospel Choir a kortárs gospel zene egyik legfrissebb és legdinamikusabb csapata. Koncertjeikről nem hiányoznak a forradalmian új, látványos vizuális elemek az egyedi színpadi megjelenés. Az elmúlt évek során keresztül-kasul beutazták a Földet, csak az elmúlt évben 25 országban százezrek előtt zenéltek. A London Community Gospel Choirt, Nagy Britannia immár elsőszámú modern gospel kórusát Bazil Meade, a neves gospel hívta életre 1982-ben. Sokoldalú zenei stílusukkal és lüktető színpadi mozgásukkal az együttes azonnal európai ismertségre tettek szert, mára pedig már az "Anglia legjobb hangja" címmel, tíz lemezzel és több száz koncerttel is büszkélkedhetnek. A London Gospel Choir szeptember 21-én fogja szórakoztatni a fesztivál közönségét.

De Phazz
De Phazz

Szeptember 22-én egy fantasztikus virtuóz gitáros, Chuck Loeb lép fel az Intermezzo Trio közreműködésével. A smooth-jazz alapítói közé tartozó előadóművész muzikalitása és líraisága egyszerűen utolérhetetlen. Loeb New York-ban született. Elsőként a legendás Stan Getz hívta őt a zenekarába. Aztán következtek az újabb jazzlegendák: Dizzy Gillespie, Bill Evans, Jim Hall, Gary Burton. A korszakteremtő supergroup, a STEPS formáció tagja is volt olyan jazzóriásokkal együtt, mint Mike Brecker, Steve Gadd, Eddie Gomez és Mike Mainieri. A Jazzy Fesztivál záró eseménye szeptember 23-án a De Phazz fellépése lesz. Az együttes színvonalas és könnyen befogadható, igényes lounge zenét játszik. A De Phazz első embere Pit Baumgartner. A zenekar vokalistái Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton. A zenekar állandó tagja még a harsonán remeklő Otto Engelhardt. A budapesti koncerten a jazzbanda többek között az idén májusban megjelent Audio Elastique című új lemezükről is válogat.