Sándor, Ede

Egyedülálló zeneszolgáltatás a Telenornál

2012.09.07. 11:50

Programkereső

A telekommunikációs cég előfizetői több mint 18 millió zeneszámhoz férhetnek hozzá díjmentesen az év végéig.

A hazai online tartalomszolgáltatás történetében forradalmi lépésnek számító, hiánypótló zenei szolgáltatást a Telenor a világ piacvezető zenei streaming-szolgáltatójaként jegyzett Deezerrel együttműködésben indította el szeptember 4-től. A szolgáltatással az előfizetők az interneten keresztül mobiltelefonon, táblagépen vagy akár számítógépen is hozzáférhetnek a milliós nagyságú legálisan letölthető zeneszámokhoz. "A mobil zeneszolgáltatás nemzetközi szinten dinamikusan növekvő piac és mi Magyarországon is az igények ugrásszerű növekedésére számítunk, valamint arra, hogy egy éven belül több tízezer ügyfelünk használja majd ezt a szolgáltatást. A zeneszolgáltatást további hasonló szolgáltatások követik majd a közeljövőben" - mondta a szolgáltatás elindításával kapcsolatban Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Hangulatkép
Hangulatkép

Axel Dauchez, a Deezer vezérigazgatója az együttműködés kapcsán a következőket nyilatkozta: "Hiszünk a zene erejében, ezért nagy öröm számunkra, hogy zenei streaming szolgáltatásunkat a Telenorral együttműködésben a magyar zenerajongók milliói számára tehetjük elérhetővé. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a felhasználók kedvenc zenéjüket környezetükkel is megoszthassák. Ezért a Deezerrel a zenehallgatás nemcsak helytől és eszköztől függetlenül élvezhető, hanem valódi közösségi élményt is nyújt. Bízunk benne, hogy a helyi tartalmakat és saját, népszerű válogatásainkat a magyar közönség is szívesen fogadja majd."

A szolgáltatással a felhasználók egyszerűen és megfizethető áron válogathatnak a hazai szerzői jogvédő iroda, az Artisjus által is elismerten jogtiszta, online elérhető zeneszámok egyedülálló kínálatában. A szolgáltatás minél szélesebb körű ismertsége így a legális digitális zenehallgatás hazai elterjedésében is segítséget jelenthet. A Deezer tartalmai a felhőalapú működésnek köszönhetően bárhol, bármikor kényelmesen elérhetők. A hatalmas választékból pedig saját listák hozhatók létre, és a mobileszközre vagy akár az asztali számítógépre letöltve internetkapcsolat nélkül is lejátszhatók.

A szolgáltatást a Telenor valamennyi ügyfele havidíj nélkül próbálhatja ki az év végéig, sőt ebben az időszakban a Deezer zenehallgatáshoz kapcsolódó adatforgalma is díjmentesen érhető el. A zeneszolgáltatás jövőre 1390 forintos havidíj mellett vehető majd igénybe, de a Telenor kifejezetten a többlet tartalomszolgáltatásokhoz kialakított, új Smarttarifa Extra tarifáival együtt is elérhető lesz.