Konrád, Tivadar

Ünnepelje velünk a zenét és a bort!

2012.12.17. 20:33

Programkereső

December 30-án a Budapest Congress & World Trade Centerben nagyszabású gálakoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar. Játsszon a Fidelióval, és vegyen részt az esten!

A ZENE-BOR est különlegessége, hogy a kétrészes, népzenéből, cigányzenéből és klasszikus zenéből összeállított koncert előtt vendégeink néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhetnek Magyarország borászainak-borpincéinek termékeivel, és akár vacsora mellett élvezhetik az ünnepi műsort.

100 Tagú Cigányzenekar
100 Tagú Cigányzenekar

A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar 1985-ben alakult. A zenekart létrehozók egyesíteni kívánták a világhírű zenészdinasztiák, a nagy családok kiválóságait, helyet és műhelyt biztosítva az utódoknak, a tehetséges fiatal zenészek számára is. A cigány és magyar népzene hagyományának megőrzése, a klasszikus népzene életben tartása, repertoáron tartása a zenekar célja. A kiváló muzsikusok és prímáskirályok a világon mindenhol megtalálják az utat a közönség szívéhez magas szintű képzettségükkel és a cigányzene örök szépségével. A december 30-i esten két olvasónk a Fidelio vendégeként vehet részt másodmagával, amennyiben az alábbi kérdésre december 28. 10:00-ig a helyes választ jelöli meg:

Hol rendezte a fennállásának negyedszázados évfordulóját ünneplő koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar?