Fülöp, Evelin

Ma rendezik a bécsi operabált

2013.02.07. 15:50

Programkereső

Gina Lollobrigidát, Hilary Swanket és Mira Sorvinót is várják az 57. Bécsi Operabálra.

Mint minden évben 1955 óta, a patinás épület nézőterét idén is bálteremmé alakították át, a falakat ötvenezer szál virág díszíti majd. Az előkészületekben ötszázan segédkeztek, a bál alatt pedig kétezer fős személyzet gondoskodik az ötezer vendég kényelméről. A 144 pár elsőbálozó táncos az utolsó pillanatig gyakorolja a nyitótáncot, amely a szervezők ígérete szerint az idén különösen látványos lesz. Desiree Treichl-Stürgkh főszervező - Andreas Treichlnek, az Erste Bank csoport vezérigazgatójának a felesége - azonban mindent kézben tart, és biztosította a sajtót arról, hogy az előkészületek rendben haladnak.

Bécsi operabál 2013
Bécsi operabál 2013

A bécsi Operabál minden évben a bécsi báli szezon fénypontja, ahol mindannyiszor jelen vannak a gazdasági, kulturális és a politikai élet ismert személyiségei. Az osztrák elit mellett minden évben nemzetközi sztárok is részt vesznek a fényűző rendezvényen. Idén három filmsztár is számíthat a fotósok biztos érdeklődésére: Gina Lollobrigida, Hilary Swank és Mira Sorvino. Lollobrigida és az Oscar-díjas amerikai színésznő, Mira Sorvino a különc osztrák milliomos építési vállalkozó, Richard Lugner meghívására érkezik Bécsbe. A kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank (A fiúk nem sírnak, Millió dolláros bébi) egy befektetési alap vendége lesz.

Bécsi operabál 2013
Bécsi operabál 2013

Minden bizonnyal nagy feltűnést kelt majd Harald Glööckler német divattervező bevonulása is. Glööckler vendégeivel együtt hatlovas hintón, lakájoktól és testőröktől kísérve érkezik meg az Operaház elé. Az év társasági eseményéről az osztrák televízió is többórás közvetítéssel jelentkezik, így azok is ízelítőt kaphatnak belőle, akik nem engedhetik meg maguknak a 250 eurós (72 ezer forint) belépőjegyet, vagy a 9-18 ezer eurós (2,6-5,2 millió forint) páholyt.