Konstantin

Nőnapi zongoraest Hsin-Ni Liuval

2013.02.28. 13:16

Programkereső

A zongoraművész ezúttal Hévízen ad nagyszabású koncertet március 9-én.

Hsin-Ni Liu Taipei-ben, Taiwanban született, öt évesen kezdett zongorázni. Tizenhat évesen az Egyesült Államokba költözött, miután felvételt nyert az Interlochen Művészeti Akadémiára. A Cleveland-i Zeneakadémián Baccalaureus fokozatot szerzett, majd a Juilliard Egyetemen és a Mannes-i Zeneiskolában diplomázott. 2008-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Dráfi Kálmán vezetésével folytatta posztgraduális tanulmányait.

Hsin-Ni Liu
Hsin-Ni Liu

Külföldön és hazánkban is elismert zongoraművésznő, aki lebilincselő játékával elbűvöli közönségét, magával ragadja hallgatóságát. Koncertet adott a Wach Szimfonikus Zenekarral, a Nizhny Novgorod Filharmonikusokkal, a Solisty Szimfonikus Zenekarral Oroszországban, az Izraeli Kamarazenekarral és a Lengyelországi Capella Cracoviensis Kamarazenekarral. Olyan nemzetközi zenei fesztiválokon ismerhette meg a közönség, mint az Emilia Romagna, a Bartók Operafesztivál és a Vándorcsillagok. Hazánkban koncertezett a Miskolc Filharmonikusokkal, az Egri Szimfonikus Zenekarral, a Szolnoki Szinfomikus Zenekarral és gyakori vendég művésze volt a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak, a Liszt Nemzetközi Zenei Fesztiválnak, valamint vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban. 2011-ben a Tajvan Kulturális Minisztériuma kitüntette a Kiemelkedő Fiatal Művészek díjával.

Hévíz Hunguest Hotel Panoráma***SUPERIOR
Hévíz Hunguest Hotel Panoráma***SUPERIOR

Ha 2013. március 4-én délig helyesen válaszol kérdésünkre, partnerével eltölthet egy hétvégét március 8-10. között a Hunguest Hotel Helios *** Superior szállodában.

Kérdésünk: Melyik szállodában lesz a művésznő nőnapi zongoraestje?

Hsin-Ni Liu nőnapi koncertje
2013.március 9. 20:00 - Hévíz Hunguest Hotel Panoráma***SUPERIOR
J. S. Bach: English Suite No.2 in A Minor BWV807 (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Bourree I, Bourree II, Gigue)
Brahms: Scherzo in E flat Minor, op.4
Joeseph Hallman: "Canciones" for Piano (after a poem by the Spanish Poet Antonio achado)
J. S. Bach: Piano Concerto No.1 in D Minor BWV1052 (Allegro, Adagio, Allegro)