Júlia, Rita

Zongoraoktató szoftvert Quincy Jones közreműködésével

2013.03.03. 07:14

Programkereső

A Playground Sessions elnevezésű program célja, hogy szórakoztató élménnyé tegye a zenetanulást.

Quincy Jones amerikai zenei producer és karmester közreműködésével készült zongoraoktató szoftvert dobtak piacra. A 79 esztendős Jones szerint a program révén a gyerekek és a felnőttek is megtanulhatnak kottát olvasni és megismerkedhetnek a zongorázás mechanizmusával. A Playground Sessions elnevezésű szoftver, amelyhez MIDI billentyűzetre van szükség, videóbemutatókkal segíti a tanulást, illetve folyamatos visszajelzést ad a leütött hangok és a zenei utasítások betartásának pontosságáról.

Quincy Jones
Quincy Jones

Az oktatófelvételeken David Sides zongorista látható, aki különböző slágerek, köztük a OneRepublic nevű együttes Apologize című számának feldolgozásával vált népszerűvé a YouTube videómegosztó portálon. A program felhasználói világhírű előadók, köztük Beyoncé, Justin Bieber, Katy Perry és Frank Sinatra dalainak interaktív kottáin gyakorolva sajátíthatják el a zongorázás alapjait. A szoftver megmutatja a felhasználóknak, hogy mennyit fejlődnek egyik óráról a másikra, és mely gyakorlatok jelentenek számukra nehézséget.

Jones, aki Michael Jackson Thriller című albumának és számos más sikeres lemeznek a producereként vált ismertté, reméli, hogy a szoftver világszerte jelentős hatással lesz az iskolák zenei oktatóprogramjaira. A szoftvert elsőként alkalmazó intézmények egyike Jones egykori iskolája, a seattle-i Garfield High School lesz.