Konrád, Tivadar

Afrika öröme és színei

2013.04.11. 16:59

Programkereső

Az ugandai Aba Taano zenekar európai koncertturnéjának keretében április 19-én és 20-án a RaM Colosseumban lép fel.

Öt forró hang, öt fiatal énekes tele humorral, kreativitással és életörömmel, zene és tánc kavalkád sok-sok színnel és árnyalattal, egyedi gesztusok és mozdulatok, ősi hangzások mai műfajokkal fűszerezve - mindezek jellemzik azt a különleges zenei élményt, amely az Aba Taano együttes budapesti koncertjén várható. A zenekar, mely ugandaiul annyit jelen "Az ötök", fiatal ugandai művészekből áll, akik többek között szuahéli, ugandai, zulu énekeket és táncokat adnak elő.

Aba Taano együttes
Aba Taano együttes

Az együttes az ugandai árvákat segítő humanitárius Natumayini project keretein belül alakult, amelynek eltökélt célja, hogy az ének és a tánc erejével támogassa az ugandai árvákat, felhívva ezzel a figyelmet az egymásra figyelésre és az elesettek megsegítésére. A formáció képviselte Afrikát a 2008 augusztusában megrendezett Zaragózai Nemzetközi Expón,jelenleg pedig túl van egy sikeres spanyolországi és hollandiai koncertturnén. Az Aba Taano zenekar tagjai a RaM Colosseumban április 19-én és 20-án este hét órától adnak egész estés koncertet, amely igazi zenei csemegének ígérkezik.

Aba Taano együttes
Aba Taano együttes

Or The Joy of Africa - Az Aba Taano együttes estje
2013. április 19-20. 19:00 - RaM Colosseum
Tagjai: Nabaale Harriett (mezzoszoprán), Nakandi Joan (kontraalt), Seluwu Deo (bariton), Ssenteza Derick, Kibira Steven (basszus)