György

Keresik az új Peter Parkert

2013.08.01. 12:46

Programkereső

Pókember utódját keresik a Broadway-musical producerei, mivel a Spider-Man: Turn Off the Dark előadás sztárja, Reeve Carney szeptemberben kiszáll a darabból.

A szereplőválogatást New Yorkban augusztus 19-re, Los Angelesben pedig augusztus 12-re írták ki. A felhívás szerint a húsz év körüli férfi jelentkezőknek a capella kell elénekelniük egy rockszámot. Fontos, hogy a vállalkozók vonzóak és jó humorúak legyenek, az etnikai hovatartozás azonban közömbös a meghallgatáson - sorolta a kedden nyilvánosságra hozott közlemény.

Spider-Man:Turn Off the Dark
Spider-Man:Turn Off the Dark

Reeve Carney a Carney nevű rockbanda frontembere volt, amikor pár éve kiválasztották a Pókember-musical főszerepére, amelyben Bono és a The Edge, a U2 zenekar tagjainak dalai szólalnak meg.

A képregény zenés színpadi feldolgozása minden idők egyik legdrágább, 75 millió dollárból színpadra állított Broadway-showja, ennek ellenére a produkciót mégsem övezi osztatlan siker: a bemutatót követően a New York Times kritikusa, Ben Brantley úgy nyilatkozott, hogy a Spider-Man: Turn Off the Dark egyike minden idők legrosszabb Broadway-musicaljének. A különlegesen látványos, akrobatikus akciójeleneteket felvonultató előadásban egyébként eddig öt ember sérült meg az elégtelen biztonsági körülményeknek köszönhetően.

Carney azok közé a szereplők közé tartozik, akik a leghosszabb ideig maradtak az előadással. Közben távozott az eredeti Mary Jane (Jenifer Damiano) és az első szereposztásban a Zöld manót alakító Patrick Page is.